1. Sul võib kergesti tekkida dehüdratsioon

Alkoholil on alati diureetiline efekt ehk sa kaotad vedelikku kiiremini, kui see imendub.

2. Su keha kuumeneb kiiremini üle

Kuigi ülekuumenemine käib käsikäes dehüdratsiooniga, siis saab seda ka muudmoodi ennetada kui ainult rohke vedeliku tarbimisega. Näiteks on täiesti lubatud vahepeal päikese eest varju minna.

Kui sa aga varju ei lähe ja järjest uusi õllepudeleid avad või kokteile tellid, siis võid sa saada kuumarabanduse või päikesepiste.

Loe, mis on kuumarabanduse ja päikesepiste tunnused ja kuidas neid ennetada ja abi anda: Suvel tähtis! Päikesepiste ja kuumarabandus: kuidas ennetada, ära tunda ja abi anda

3. Sul on suurem risk saada päikesepõletus

Alkoholi tarbides kaotad kergesti ajataju ja kui sa vaevalt suudad meenutada, kui kaua te juba siin mättal või rannaliival istunud olete, siis vaevalt mäletad sa sedagi, millal sa viimati endale päikesekaitsekreemi peale määrisid.

Kui enda siiski ära põletasid, siis otsi abi siit: Kiire abi päikesepõletuse korral

4. Sul on suurem risk haigestuda nahavähki

Päikesepõletuse riski kõrval suureneb ka nahavähi risk. Aga põhjus pole ainult selles, et alkoholi tõttu sa kauem päikese käes oled, vaid viimased uurimused on näidanud, et alkoholis sisalduv etanool muudab su naha päikesele tundlikumaks, mis tähendab, et melanoom võib kergemini tekkida.

Paraku nahavähi ohvrite arv aina suureneb: Nahavähki haigestumine on Eestis kordades kasvanud