Uuringu käigus võrreldi 2000 soolevähiga patsiendi toitumist 3000 terve isiku omaga. Igaüks täitis 170 toiduainet, mida nad peamiselt tarbisid. Teadlased leidsid tugeva seose soolevähi ning snäkkide, saiakeste, maiustuste, karastusjookide ning mahlaga. Varem on märgatud seost peekoni ja vorsti tarbimise ning soolevähi tekke vahel. 

Tulemus näitas, et need, kes tarbisid kõrge energiasisaldusega toitu, kus on palju rasva ja suhkrut nagu magustoidud, küpsised, koogid ja kartulikrõpsud, oli 18 protsenti suurem tõenäosus haigestuda soolevähki kui neil, kes neid toiduaineid väga ei tarbinud. Need, kes jõid palju magusaid jooke nagu karastusjoogid ja mahl, oli vähki haigestumise risk 12 protsenti kõrgem. Uuring arvestas ka ülekaalu ning vähese liikumisega, mis on varem tuntud kui soolevähki soodustavad tegurid.

Samal ajal kohvi tundus pakkuvad just kaitset. Suurtel kohvijoojatel oli 8 protsenti väiksem tõenäosus soolevähi tekkeks võrreldes nendega, kes kohvi ei joonud. Neli tassi kohvi päevas võib vähendada riski ¼ võrra.

Soolevähi riski vähendamiseks:

- Tarbi vähem alkoholi
- Liigu
- Hoia tervislikku kehakaalu
- Vähenda magusate jookide joomist ning kõrge energiasisaldusega toitude tarbimist nagu küpsetised, koogid, magustoidud, maiustused, snäkkid ja jäätis.
- Söö köögivilju

Allikas: sund.nu