Aga kuna habemed on aina rohkem moes, siis võtsid KOAT TV ja doktor John Golobic ette habemete lähema uurimise, et teha kindlaks, millised bakterid seal täpsemalt elutsevad. Ta leidis sarnaseid bakterikooslusi, mida võib leida tavaliselt klosetipottidest.

"Mind ei üllata enam eriti miski, aga nüüd olen ma küll üllatunud," ütles arst selle peale. Ta leidis praktiliselt kõikidest testitud habemetest samad bakterid, mis leiduvad inimese väljaheidete sees.

Hea uudis on see, et need bakterid ei ole tervisele ohtlikud. Küll on aga ilmselt veidi ebameeldiv  mõte, et habemel ja kakal on on midagi ühist...

See ei tähenda siiski, et tuleb oma armas habemik otsekohe pardliga vannituppa saata! Noh, sel juhul vast tasub nii teha, kui kallim eriti puhtust hoida ei armasta. Aga kui tal pesemise vastu midagi ei ole, tuleks teda mõjutada oma habeme puhastamise rituaale märgatavalt täiendama: habet tuleb regulaarselt koorida (täpsemalt siis nahka, mis jääb habeme alla), korralikult pesta, kammida ja kasutada palsamit või habemeõli.

Allikad:

KOAT
The Blaze