“Sul tegelikult tulevad nende nädalatega kaasa väikesed põhimõtted, mis edaspidi takistavad sind ostmast väga paljusid tooteid,” selgitab Rebane.

“Need väikesed põhimõtted jäävad sulle sisse. Sellepärast tasubki neid teha. Tundub küll hästi nõme ja naljakas teha nädal nii ja nädal naa, aga see on ikkagi ülimalt oluline, sest inimene arenebki astmeliselt,” ärgitab Rebane enda parema mina poole püüdlemist.

Tänases “Laseris” viib Sander Rebane Marii Karelli poodi, et näidata, mida üks paremuse poole püüdlev inimene osteldes jälgida võiks. Pakendeid uurides selgub aga, et näiteks “valgurikkad” tervisetooted pole üldsegi nii head kui võiks arvata.

“Kõrge valgusisaldusega — see on uus väga lahe teema. 90ndatel oli suhkruvaba, siis tuli rasvavaba, nüüd on see maailm, et igas asjas peab proteiini olema. Kui Snickers hakkab juba proteiinibatooni tegema, siis on midagi väga valesti. Imelik, et siin on silt “kõrge valgusisaldusega,” räägib Rebane.

Ühel hetkel sai Rebane aga aru, et tema jaoks on kõige sobivam hoopis intervallpaast, mida inglise keeles tuntakse nime intermittent fasting nime all. Tegemist ei ole dieediga, vaid hoopis süsteemiga, mis ütleb, millal sa võid süüa ja millal mitte.

“Sa sööd kaheksa tunni jooksul ja 16 tundi ei söö. Selle kaheksa tunni jooksul sa sööd väga palju vähem ja tegelikult ei pea nii palju sööma, et iga hetk on kõht nii täis, et oled ööh-ööh-ööh,” selgitab Rebane, kuidas ta õppis vähem tarbima.

Lisaks õpetab “Laser”, kuidas null-eelarvega oma organismi turgutada ning annab 27 nõuannet ja soovitust, kuidas hästi ja kauem elada.

“Laseri” suur tervise-eri on eetris juba täna õhtul kell 20 TV3s.