Et sa haiguste hooajal ikka ilusti terve püsiksid, tuletame sulle meelde vanad head viiruste vastu võitlemise klassikud, sest palju lihtsam on toituda õigesti ja liikuda piisavalt värskes õhus, kui hiljem olla nädalaid siruli maas ja tegeleda tagajärgedega.

Eks kõige parem klassikaline sügistoit, mis aitab vanavanemate meelest hästi haigeks jäämist ennetada, on ikka kanasupp. See on niivõrd lihtne toit, mida saab rikastada igasuguste endale meeldivate köögiviljadega. Samuti on see hea, sest see on kuum toit, mis teeb mõnusalt seest soojaks.

Et ei tekiks vitamiinipuudust, mis ka soodustab haigestumist, siis tasuks oma menüüsse lisada toitainerikkaid sööke ja jooke. Kui lisada oma tarbimisharjumustesse antioksüdante, näiteks C-vitamiini, aitab see kaasa meie immuunsüsteemi paremale toimimisele. Vitamiini- ja toitainerikkad söögid on veel kõik tsitruselised, granaatõuna seemned, maasikad, ingver ja köögiviljad. Kes keelab sul neid omavahel kokku segamast näiteks smuutisse, et tulemus oleks eriti vitamiinirikas? Lisaks kasulikkusele on see kõik ka ju väga maitsev.

Jookide puhul tasuks terve sügis juua iga päev ingveriteed meega, isegi kui ingervimaitse ei ole just sinu lemmikute killast. Sellega harjub ära kiiremini, kui sa arvatagi oskad. Paljud inimesed ei salli ingverimaitset, aga peale mõnda aega tarbimist ei kujuta nad enam oma päeva ilma ingveritee joomiseta ettegi. See kuum jook annab sooja ja mesi teeb selle magusaks, andes teele eriti hea maitse.

Allikas: Mind Body Green