Kui su juuksed näevad juba välja nagu õled, siis võib põhjus olla üks neist viiest.

Oled perfektsionist

Kui sul on komme oma juukseid pidevalt katsuda, keerutada ja tirida, siis võib selle põhjus olla see, et sa oled perfektsionist ja sul on stress, et kõik ei lähe täpselt nii, nagu sa tahad. Sa ei täida iseenda võimatult kõrgeid standardeid ja elad frustratsiooni juuste peal välja. Aga sellest võib areneda kompulsiivne häire nimega trihhotillomaania (ehk juustekiskumise sündroom), nii et otsi parem abi.

Sul on väga suur stress

Päevas on normaalne kaotada 80-100 juuksekarva. Kui sulle tundub, et sa kaotad neid rohkem, siis võib sul olla telogeen ehk juuste puhkefaas, mis võib tekkida stressi või haiguse, ka raseduse ja depressiooni tulemusel.

Aga jama on selles, et telogeen tekib mitu kuud hiljem kui toimub selle põhjustaja, nii et tihti on tagantjärele raske selle põhjust kindlaks teha. Telogeen möödub mõne aja pärast iseenesest ja juuksed kasvavad mõne aja jooksul tagasi samasse paksusesse kui enne, nii et sellepärast eriti muretseda vaja pole.

Sööd liiga palju rämpstoitu

Kui su kiharad on tuhmid ja katkenud, võib põhjus olla see, et sa toitud ebatervislikult. Kui sa ei söö piisavalt mitmekesiselt, tekib kergesti toitainete puudus. Jäta meelde, et puu- ja juurviljad on ülitähtsal kohal, kui tahad, et su juuksed tervisest säraksid.

Sööd liiga vähe rasva

Rasvavaba dieet võib küll aidata su kaalu kaotada, aga tegelikult on rasv väga vajalik. See aitab toitainetel ja vitamiinidel imenduda. Vali toidulauale head rasvad — kellel peaks olema midagi selle vastu, et süüa rasvast kala, avokaadot ja tumedat šokolaadi?

Sa ei joo piisavalt vett

Kui su heinataolistele juustele lisanduvad kuumahood, öine higistamine ja energiapuudus, võib põhjus olla dehüdratsioon. Joo rohkem vett ja ära oota, kuni tuleb janu — kui tunned janu, siis on see märk, et su organismis juba on veepuudus, enneta seda!

Allikas: Prevention