Sa ei joo vett

Isegi üsna kerge dehüdratsioon võtab korralikult energiat vähemaks. Dehüdratsioon muudab su vere paksemaks, nii et su süda peab rohkem vaeva nägema, et hapnik ja toitained su organite ja lihasteni jõuaksid. Sinna kogu su energia lähebki ja sa tunned end kurnatuna.

Sa ei söö hommikust

Hommikusööki ei kutsuta ilmaasjata päeva kõige olulisemaks toidukorraks. Kui sa hommikul ei söö, võid sa sel põhjusel terve päeva väsinud olla. Öö jooksul tarvitab keha toimimiseks eelmise päeva varusid. Kui sa hommikul oma kehale uut materjali ei anna, jääb sind terveks päevaks saatma energiapuudus.

Sa kasutad lõõgastumiseks alkoholi

Paljud inimesed joovad pärast pikka tööpäeva alkoholi, et enne magamaminekut stress maha saada. Selle võid sa ju maha saada, aga alkohol häirib su ööund. Järgmisel päeval oled seetõttu jälle stressis ja lõõgastumiseks jood jälle alkoholi ja... ühesõnaga nõiaring. Katsu leida lõõgastumiseks mingi parem vahend.

Sa oled nädalavahetuse õhtutel kaua üleval

Kui sa nädalavahetuseti oma unerutiini muudad, on raske esmaspäeval jälle töörutiini saada. Loomulikult on ebareaalne hakata sundima inimesi ka nädalavahetusel kell 10 voodis olema, elama peab ju ka! Aga mida lähemale sa oma tavarutiinile jääd, seda kergem endal on. Isegi kui sa tahad nautida kauem üleval olemist, siis ärka ikka oma tavalisel ajal ja maga päeval veidi, kui keha nõuab.

Sa võtad oma mobiiltelefoni voodisse kaasa

Nutiseadmete spetsiifiline valgus annab meie kehale alateadlikult signaali üles ärgata. Eriti kui sa kasutad oma telefoni ka oma hommikuse äratajana.  Kui õhtul kohe uni ei tule, loe parem raamatut. Või lambaid.

Allikas: Prevention