Siin on 5 näpunäidet, mis aitavad toitumisnõustaja valikut lihtsamaks teha:

1. Toitumisnõustaja taust

Üks asi on küll kuulata soovitusi, kuid pead arvestama, et Sinul kui kliendil peab toitumisnõustajaga nagu arstigagi tekkima ka endal n-ö klapp ehk usaldus. Seega, kui keegi teab sulle kedagi soovitada, on tore. Kui ei, siis uuri erinevate toitumisnõustajate kodulehekülgi.

2. Kodulehekülg

Uuri nõustaja kodulehekülge ja vaata, mis tunde ning emotsiooni see Sinus tekitab. Tunneta, kas tekib usaldus. Uuri kindlasti ka nõustaja kogemuslikku ja hariduslikku tausta puudutavat infot.

3. Väljaõpe

Uuri, kas valitud toitumisnõustajal on toitumisalane väljaõpe. See tähendab seda, et ta on ka vastava õppe lõpetanud, mitte ainult kuskil koolis käinud, olgu siis Eestis või välismaal.

4. Teenuse osutamise stiil

Tihti arvatakse, et toitumisnõustamine on möödaminnes info jagamine ning et seda saab justkui teha kõikide muude tegevuste kõrvalt. Uuri, milliselt Sinu vajadust toitumisabi järele väärindatakse: kuidas käib nõustamisprotsess, kaua see kestab ning mida Sinuga sel ajal tehakse. Hea toitumisnõustaja pühendab Sulle oma aega ja tegeleb vastuvõtu ajal personaalselt Sinuga. Pikkuse-kaalu arvestus ja selle põhjal pelgalt toitumiskava koostamine on vaid üks ja sugugi mitte peamine toitumisele suunatud tegevus.

5. Koht

Uuri, kus toitumisnõustaja teenust osutab — kas ta teeb seda oma ruumis või avalikus kohas, näiteks kohvikus. Heal nõustajal on oma ruum, kus kõik teie omavahelised jutud jäävad nelja silma vahele. Kui ta teeb seda aga avalikus kohas, siis mõtle, kas Sa tahad, et kogu maailm Sinu muredest teada saab ning kas üldse oled võimeline avalikus kohas delikaatsetest asjadest rääkima. Viimasel juhul võib aga Sinu enda jaoks jääda hea nõu saamine poolikuks.