Tantra on vaimne teadus, mis uurib erinevaid energiad, millest koosneb kogu universum meie ümber. Erinevad energiad peituvad helides, värvides, numeroloogias ja astroloogias. Elu on pidev liikumine ja meie kehas on voolamises — hingamine, vereringlus, rakkude paljunemine, muutuv meel ja hormoonid.

Üks võimsamaid energiaid on seksuaalenergia, mis on meie elu alus ja millel on võime ravida. Tantra õpetab seda juhtima abi vajavatesse piirkondadesse sinu kehas. Aitab luua rahu, tõsta teadlikkust, soodustada vaimset arengut ja äratada sinus uinunud energiad. Mediteerides, hingamis- ja joogaharjutusi tehes, lood sügava sideme iseendaga, märkamaks oma tervislikku seisundit, et enda eest paremat hoolt kanda.

1. Uuringud on näidanud, et tantra hingamisharjutuste käigus väljuvad kehast mürkained. Sügav mõtestatud hingamine stimuleerib vereringet ning tugevdab veresoonkonda. Paraneb sisenõrenäärmete ja närvisüsteemi töö.  Ühtlasi aitavad hingamisharjutused saavutada lähedast kontakti oma partneriga ning tõsta seksuaaliha, mis võib olla vähenenud erinevatel põhjustel — diabeet, depressioon või erinevate ravimite kasutamise tagajärjel, näiteks kõrgvererõhutõve puhul.

2. ’’Naistel kogunevad pinged — kurvameelsus, hingehaavad ja traumaatilised kogemused, kehas, eriti vaagnapiirkonnas,’’räägib Somananda Moses Maimon Bhairava Yoga joogakoolist. Tantristlik seksuaalelu aitab parandada seksuaalset tervist ning paneb sind unustama menstruaatsioonivalu, kuseteede probleemid, uriinipidamatuse ja muud naiste probleemid. Meestel väheneb eesnäärmepõletiku oht, paraneb võimekus ja suureneb vastupidavus.

3. Tantristlik eluviis aitab parandada une kvaliteeti, olles rahuldatud ja positiivselt meelestatud väldid enneaegseid vananemismärke. Regulaarset, rahuldavat seksuaalelu elavad naised, näevad välja nooremad ning pikeneb nende eluiga. Hea uni omakorda peletab eemale stressi, depressiooni ja migreenihood.

4. Harrastades joogat või rituaalseid tantse, paaril korral nädalas, saavutad hea, tervisliku füüsilise vormi. Hoides lihased ja meeled liikumises, säilib elastsus ja elujõulisus, suureneb keha vastupanuvõime. Parane immuunsus ja  enesehinnang.

5. Järgides tantristlikku elufilosoofiat — kuulates iga päev oma sisehäält, leides enda jaoks aega, omale sügavalt silma vaadata ning midagi head öelda, saavutad endaga tugeva sideme, mis aitab tähele panna oma füüsilisi ja vaimseid probleeme ning tasakaalustada emotsioone.

Tule ja avasta oma sisemine hääl juba 11.-13. juulil Tantrafestivalil!