KÜSIMUS: Reeglina nädal enne "päevi" tekivad lõua piirkonda nahaalused vistrikud. Esineb nii suuremaid kui väiksemaid ja ikka mitu tükki korraga. Käin regulaarselt kosmeetikus, aga midagi ei aita. Günekoloog pidas probleemiks meeshormoonide üleküllust organismis ja kirjutas välja Diane tabletid.

Kas oma näo korda samiseks on olemas ka muid meetodeid?

VASTUS:
Jälgige kas teil esineb ka PMS sündroom : ärrituvus, peavalud jne nädal enne menstruatsiooni. Kui jah, siis varustage ennast GLA Femiglandiin või Multiglandiin õlikapslitega. Need sisaldavad rasvhappeid, mis on vajalikud naise organismi normaalseks funktioneerimiseks. Ühe kuuri võib läbi teha ka siis, kui PMS sündroom väga selgelt välja ei löö.

Kui vistrikud ja punnid ilmuvad suu ja nina vahele, siis see viitab tõesti suguelundite vaevustele.

Kui vistrikuliseks läheb aga lõug, siis viitab see probleemidele seedeelundites.

Tavaliselt läheb naistel enne menstruatsiooni kõht kinni, sõltudes suurel määral hormonaalsest tasakaalutusest sellel perioodil. Keha toodab jääkained, mis otsivad väljapääsu ja kui nende tavaline teekond on häiritud, siis pole vistrike ilmumine lõua otsa sugugi juhuslik. Teine seedeelundite probleeme peegeldav ala on põse servad kõrva juurest alla.

Vistrike tekkimises võib olla süüdi ka pärmseen. Kusjuures pärmseen ei pruugi sugugi olla suguelundites, vaid hoopis seedetraktis. Kui organism nüüd ovulatsiooni järgselt valmistub menstruatsiooniks, seen aktiviseeritakse ja tulemuseks on näole ilmuvad vistrikud.

Mis aitab :

Kinnise kõhu korral tarvitage magneesiumi. Soovitavalt kelasiin vormis, kuna siis on Mg lisatud aminohappeid, mis aitavad organismil seda kergemini omastada. Omastamise protsent mitte kelasiin toodete Mg omastamise vahe kelasiin või mitte kelasiin toodete vahel võib olla lausa kolmekordne.

Tarvitada võimalikult palju kõikvõimalikke klorofülli sisaldavaid aineid. Teiste sõnadega kõikvõimalikke rohelisi idandeid. Sügis-talvisel perioodil on neid edukalt võimalik aknalaual kasvatada.

Näiteks: Vesikressi võrsed - võtta topsik, asetada põhja märg vatt ja puistada sellele kressi seemned. Seejärel asetage aknalauale idanema. Vatt tuleb kogu aeg märjana hoida ja umbes 15 päeva pärast on teil olemas parajad võrsed salati sisse või leiva peale panekuks.

Päevalille seemned istutage potti ja kui võrsetel on juba kaks idulehte, tarvitage toiduks 1-2 võrset päevas.

NB: poes pottides müüdavad rohelised taimed on kasvatatud toitelahuste peal, mistõttu nende kasutamine organismi puhastamise eesmärgil pole kuigivõrd otstarbekas, sest neis sisalduvad keemilised ained pärsivad n.ö. vitaalainete omastamist.

Vitaalaine - see nähtamatu osa, millest taim endale klorofülli moodustab ehk valgus, hapnik ja süsinik koostöös. Klorofülli kasutati ka vene akadeemilises meditsiinis edukalt mitmete hädade raviks.

Veel on klorofülli allikana tuntud Spirulina vetikas, mis on apteekides saadaval tableti kujul. Tegemist on vetikaga, mis paljuneb ainult puhtas vees. Kui Spirulina tekitab gaase, siis näitab see pärmseene olemasolu organismis ja vistrikest jagu saamiseks tuleb ka seent ravida.

Vastas alternatiivmeditsiini spetsialist Ülle Liivamägi.