Initial Washroom Hygiene'i poolt läbi viidud eksperimendi raames avaldasid eksperdid jubeda satistika, mille kohaselt katab meie kindaid viis korda rohkem baktereid kui keskpärast wc-potti ning seda seetõttu, et inimesed ei pese ei oma käsi ega kindaid regulaarselt, vahendab The Sun.

Polüestrist valmistatud kindad on seejuures kõige hullemad, järgnevad ka fliis-, nahk- ja villased kindad.

Eksperimendile jätkuks tehtud küsitlusest, kus osales 1500 kindakandjat, selgus, et 64% inimestest peseb oma kindaid kord kuus või harvemgi ja 15% tunnistas, et pole neid mitte kunagi pesnud.

Murelikuks muudab aga ka fakt, et vaid 30% küsitluses osalenutest tunnistas, et nad pesevad käsi enne kinnaste kandmist ja 44% tunnistas, et nad ei pese kunagi käsi peale seda, kui on kindad käest võtnud. Kõigele lisaks, 31% küsitletutest tunnistasid, et usuvad, et kindad aitavad neid bakterite ja pisikute eest kaitsta ja see on ka põhjus, miks nad peale kinnaste kandmist käsi ei pese.

Fakt on aga see, et kindad kaitsevad meid küll külma eest, aga mitte bakterite ja pisikute eest. Kõigest ühe päeva jooksul puutuvad kindad näiteks bussis torust kinni hoides, uksi avades või nutitelefoni puutudes kokku miljonite bakteritega ja osad jäävad ka kinnaste külge pidama.

Seega, kuigi parim viis, kuidas end talviste viiruste eest kaitsta, on ikka käte pesemine, aga pese vahelduseks ka oma kindad puhtaks!