1. Stevia lehe ekstrakt on looduslikku päritolu kalorivaba magusaine, mis on suhkrust 200-300 korda magusam. Seetõttu piisab väga väikesest stevia kogusest, et saavutada soovitud magusat maitset.

2. Stevia talub kuni 200° C kuumutamist ning suhkruasendajat võib kasutada igasuguste roogade valmistamisel. Nii saab vähendada kalorite tarbimist ja ei pea end magusast söögist või joogist täiesti ilma jätma.

3. Erinevates riikides, näiteks Jaapanis, on stevia magusainet kasutatud kalorivaba magustajana umbes 20 aastat, USAs alates 2008. aastast. Euroopa Komisjon andis loa Paraguai suhkrulehe ehk stevia lehe ekstrakti kasutamiseks Euroopa turule mõeldud toitudes ja jookides 2011. aasta novembris, kuid Prantsusmaal on seda eriloa alusel kasutatud juba 2009. aastast.

4. Stevia (stevia rebaudiana) on krüsanteemide perekonda kuuluv põõsastaim, mida selle magustavate omaduste tõttu on Lõuna-Ameerika indiaanlased (Paraguais elavad Guarani rahvad) toitudes ja jookides kasutanud juba viimased 200 aastat.

5. Kõige esimesena uuris taime Hispaania botaanik Pedro Jaime Esteve ning just tema nimest kujunes taimele nimeks stevia.

6. Kuigi taim oli ammu teada, eraldasid Prantsuse teadlased sellest alles 1931. aastal magusad osakesed (ametliku nimega stevioolglükosiidid), milledest kõige magusamad on steviosiid (250-300 korda sahharoosist magusam) ja rebaudiosiid A (ca 200 korda magusam).

7. Stevia lehed korjatakse ja kuivatatakse pärast seda, kui nad on looduses saavutanud oma maksimaalse magususe. Sarnaselt tee leotamisele immutatakse ka stevia lehti vees, et magusad osakesed (stevioolglükosiidid) lehtedest kätte saada. Saadud ekstrakt puhastatakse ning sellest valmistatakse kõrge puhtusega magusainet, mida saab kasutada koostoimes teiste magusainetega nagu valge suhkur (aga ka näiteks puuviljamahl), et toota maitsvaid ning vähendatud kalorsusega või lausa kalorivabu jooke ja toite.

8. Lisaks toiduainetööstuses kasutamisele on steviat võimalik osta ka ökopoodidest pulbri, siirupi ja tablettide kujul.

9. The Coca-Cola Company oli esimene, kes hakkas Euroopas kasutama stevia magusainet oma jookides, olles selles vallas üks toidutööstuse eestvedajatest. Ettevõttel on üle maailma ca 30 jooki, kus kasutatakse koos teiste magusainetega ka steviat.

10. Eesti turule jõuab selle aasta juulis Nestea jäätee, milles on tänu stevia kasutamisele 30% vähem suhkrut võrreldes enamike suhkrut sisaldavate teejookidega Eestis.