10 põhjust süüa rohkem tatart

 (23)
10 põhjust süüa rohkem tatart
Foto: Ester Vaitmaa

Toortatar on 21. sajandi ravimtaim, milles on võrreldes teiste kõrrelistega enam B-grupi vitamiine, asendamatuid aminohappeid ja mikroelemente. Ajakirja Eesti Naine jaanuarinumbrist leiab maitsvaid retsepte tatraga ja nutikaid nõuandeid, kuidastatart tarvitada. Lisaks räägitakse pikemalt tatra kasulikest omadustest.

Tatral on nimelt väga palju kasulikke omadusi:

  • Mõjub ergutavalt, suurendab lihasjõudu ja vastupidavust;
  • hea köhalahtistav vahend;
  • hoiab heas töökorras silmanägemise ja ajuvereringe;
  • pidurdab bakterite paljunemist, vähendab ägedate nakkushaiguste teket;
  • vähendab kolestorooli ladestumist veresoonte seintele, soodustab liigsekolesterooli väljaviimist organismist;
  • vähendab turseid allergia korral;
  • parandab ainevahetust ja seedimist;
  • tugevdab põletikuvastaseid protsesse;
  • normaliseerib vererõhku;
  • võitleb vähiga.

Loe rohkem ajakirja Eesti Naine jaanuarinumbrist!