Pähkli- puuviljasegu
Need ei ole kasulikud ainult matkal, vaid annavad posu energiat ka tööl või koolis olles. Miks mitte teha sobiv segu endale ise valmis? Osta oma lemmikuid pähkleid, seemneid ja kuivatatud puuvilju ning hoia neid suletud karbis. Haara igal hommikul peotäis kotikesega kaasa, nii et kui päeval peaks ootamatult väsimus peale tulema, on sul midagi, millega end jälle käima saada.

Maapähklivõi
Naturaalne maapähklivõi on väga mõnus maius, millesse kasta näiteks puuviljatükke või kanda seda lihtsalt saiale. Ent kui valid saia, siis vali ikka tervislikum ja seemnetega variant.

Kreekerid
Kuna paljud kreekerid sisaldavad süsivesikuid ja rasva, võiks kate olla võimalikult madala kalorsusega. Hästi sobivad linnulihast valmistatud sink ja tuunikala.

Kodujuust marjadega
Selles snäkis on mõnus magusa ja hapu tasakaal, ühtlasi saad kätte vajalikud proteiinid.

Õun ja juust
Hästi tasakaalustatud väike eine, maitsev pealekauba. Kuid vali kindlasti väherasvane juust või juustupulgakesed.

Hummus ja juurviljad
Seda snäkki on lihtne ka tööl süüa. Võta kaasa pisut tükeldatud paprikat, kurki, lillkapsast jms ning kasta neid hummusesse. Katseta erinevaid maitseid, et leida just sulle sobiv.

Guacamole ja krõpsud
Avokaadod on uskumatult tervislikud ja koos küpsetatud krõpsudega tõeline nauding. Ei, ära haara rasvaste kartulikrõpsude järele! Piisab õrnalt soolatud madala kalorsusega maisikrõpsudest.

Kreeka jogurt ja puuviljad
Kreeka jogurt on väga proteiinirohke, vähese suhkruga ja mõnusalt kõhtu täitev. Vali tavaline rasvavaba jogurt koos oma lemmikpuuviljadega. Kui tahad pisut magusust juurde, lisa veidi mett, kuid äre liiale mine.

Keedetud muna ja juurviljad
Üks kõvaks keedetud muna koos kurgiviilude ja kirsstomatitega on tõeliselt rahuldav ja kõhtu täitev söögikord.

Soolapulgad ja juust
Süsivesikuid täis soolapulkadest üksi ei piisa, kuid kui lisad juurde proteiini juustu, piisab sellest täiesti. Võta peotäis soolapulgakesi ja mõned viilud juustu.

Mis on sinu lemmik tervislik snäkk?

Allikas: iVillage.com