1. Kanepiseemned

Lisaks sellele, et kanepiseemnetes leiduvad oomega-3 happed aitavad su ainevahetust kiirendada, vähendavad need ka võimalust diabeeti haigestuda. Lisa neid oma pudrule, salatile või hommikustele maisihelvestele.

2. Roheline tee

Antioksüdantidest pakatav tee on kui imeravim — see kiirendab ainevahetust, aitab keharasvasid vähendada ning annab lisaenergiat. Pluss jood sa ju ka teed juues vett, nii hoiad oma keha niiskusetasakaalu kontrolli all.

3. Kaerahelbed

Miks tuleks hommikul just kaerahelbeputru süüa? Seepärast, et see mõjub organismile hästi ja aitab ka täiskõhutunnet kauem säilitada.

4. Munad

See kõrgekvaliteetne valguallikas on suurepärane ainevahetuse kiirendaja, vahet pole, kas sööd siis teda praetuna või keedetuna. Kui alustad oma hommikut munadega, siis tõstad oma ainevahetuse töövõimet lausa 10 protsenti.

5. Vürtsikas kaste

Tšillikaunadest tehtud kaste paneb õhetama nii suu kui kiirendab ka seedeprotsessi. Vürtsikus toodab kuumust, mis omakorda kaloreid põletada ja rasva lõhustada aitab.

6. Valgubatoon

Valgud aitavad kalorite põlemisele kaasa. Eriti hea on kombineerida oma valgubatooni söömine millegi vürtsikaga. Hammusta kõigepealt tšillikauna ning seejärel võta leevenduseks amps batoonist. Ideaalne!

7. Kookosõli

Kookosõli saab kasutada nii sees- kui välispidiselt. Peale määrides muudab ta pehmeks meie naha, sisse süües aitab aga ainevahetust kiirendada. Mõnus!

8. Väherasvased piimatooted

Me ei räägi siin väherasvastest magusatest jogurtitest, mis on maitse saamiseks suhkrut täis topitud. Hoopiski sellest, et hapukoore asemel on kasulik näiteks kreeka jogurtit eelistada. Su seedesüsteem tänab sind.

9. Kinoa

10. Banaanid

Banaanis leiduv kaalium aitab kontrolli all hoida kehas leiduvate mineraalide arvu, rakuvedelike taset ning öist ainevahetust. Miks see vili veel kasulik on? Loe siit: Banaan: imevili nii depressiooni, pohmelli kui ka aneemia leevendamiseks