1. Leevendab lihaskrampe

Paljud sportlased joovad peale trenni sageli kurgimahla, sest see sisaldab äädikat, mis on hea valuvaigist. Lisaks võib äädikas ning kurgimahlas sisalduv magneesium ja naatrium aidata leevendada lihaskrampe. Uuringud on näidanud, et kurgimahl leevendab krampe kiiremini kui sama koguse vee joomine.

2. Ravib pohmelli

Kurgimahla on juba ammustest aegadest kasutatud pohmelli ravina. See võib leevendada peavalu, iiveldust ja painavat janu. Kurgimahlas sisalduv naatrium taastab keha naatriumitaseme ja tasakaalustab elektrolüüte. Till ja äädikas aitavad peita alkoholist tekkiva odööri ning muudavad hingeõhu värskemaks.

3. Hoiab veresuhkru taseme kontrolli all

Kurgimahl on kasulik ka diabeedihaigetele. Uuringud on tõestanud, et enne söömist väikeses koguses äädika tarbimine, mida kurgimahl sisaldab, reguleerib 2-tüüpi diabeeti põdevatel inimestel veresuhkru taset.

4. Aitab kaasa kaalulangetamisele

Kui sinu eesmärk on kaalust alla võtta või hoida ülekaalu kontrolli all, võib olla kasu ka kurgimahla joomisest. Väikeses koguses äädika tarbimine iga päev aitab kaasa kaalulangetamisele.

5. See sisaldab palju antioksüdante

Kurgimahlas peitub nii C- kui ka E-vitamiini, mis on kaks kõige olulisemat antioksüdanti, mis kaitsevad su keha vabade radikaalide eest. Antioksüdandid hoiavad ära ka rakkude kahjustumise ja parandavad immuunsüsteemi, tänu millele suudad erinevatele haigustele vastu panna.

6. Aitab kõhuprobleemide puhul

Kurgimahla kasutatakse sageli ka erinevate kõhumurede leevendamiseks. Kuigi ühtegi tõestusmaterjali pole, et see suudab kõhus peituvaid kahjulikke baktereid kõrvaldada, sisaldab see suures koguses naatriumit, kaaliumit ja äädikat, mis leevendavad kõhuhädade sümptomeid.

Allikas: Cure Joy