Uuring, milles osales 2200 murdeealist ning 3500 täiskasvanut, näitas, et lapse toitumise koguse kommenteerimine ei lõppe väikelapseea lõppedes, vaid lapsevanemad teevad seda ka murdeealise lapsega.

Selle tulemusena mõjutatakse last sööma rohkem kui ta tegelikult sooviks või peaks ning nii ei õpi laps ka ise tajuma, millal kõht on täis, leiab dietist Katie Loth, kes töötab USAs, Minneapolises, Minnesota ülikoolis.

Kui söömise kogust määrab taldrikul oleva toidu portsjoni suurus, kaotab inimene instinkti, mis aitab tal tunda täiskõhutunnet ning lõpetada seejärel söömine.

Uuringus selgus, et isad pööravad taldriku tühjaks söömisele suuremat tähelepanu ning taldrikut tühjaks sööma sunnitakse eelkõige poisse.
Kui soovid, et sinu laps tulevikus ülekaaluga kimpus ei oleks, lase tal süüa just nii palju, kui ta hetkel tunneb, et vajab. Nii teed heateo oma lapse tervisele, kuigi sisemuses tahaksid soovitada tal taldriku tühjaks süüa. Proovi sellest ka ise kinni pidada. Sa ei pea sööma taldrikut tühjaks kui tunned, et kõht on juba täis.

Allikas: expressen.se