Nimelt on banaanikoored täiesti söödavad ja sulle ka väga kasulikud. Näiteks Indias on alati banaanikoori söödud ja nende toiteväärtust hinnatud. See võib meie jaoks veidralt kõlada, sest kui banaan ise on pehme ja magus, siis selle koor on sitke, kiuline ja kibedavõitu. Banaanikoored ei näe ka just isuäratavad välja ja tundub täpselt õige mõte need otsekohe prügikasti lennutada.

Aga siin me eksime — neid ei tasu prügikasti visata. Neid saab kasutada hoopis smuutides ja lisaks ka praadida, küpsetada või keeta. Banaanikoored sisaldavad väga palju B6- ja B12-vitamiini, lisaks suurel määral magneesiumi ja kaaliumi. Veel on banaanikoortes kiudaineid ja proteiini.

Kui sa sööd palju banaane, siis ilmselt ei jõua sa siiski kõiki koori ära süüa, aga on veel palju asju, mida banaanikoortega teha annab. Loe ise: 15 viisi banaanikoorte kasutamiseks majapidamises

Allikas: Delish