E-vitamiinil on vähkkasvajatevastane toime, sest ta on antioksüdant, mis kaitseb organismi vabade radikaalide kahjuliku toime eest. Ta aitab sälilitada skeleti-, südame- ja silelihaste struktuuri ning tagab nende talitluse. Usutakse, et E-vitamiinil on positiivne mõju immuunsüsteemile ja et see aitab kaitsta keha südamehaigustega päädida võivate oksüdatiivsete kahjude eest. Samuti omistatakse E-vitamiinile vähki ennetavat ja Alzheimeri tõve sümptomeid leevendada aitavat toimet.

E-vitamiin on hea veel:

  • rakkude vananemise pidurdamiseks,
  • kapillaaride seinte tugevamaks muutmiseks,
  • lümfotsüütide, puna- ja valgeliblede kaitseks, mille tõttu paraneb organismi varustatus hapnikuga ja üldine kaitsevõime,
  • kuna mängib olulist osa lihaste rakulises hingamises, eriti aga südamelihaste osas,
  • veretrombide ärahoidmiseks või lahustamiseks,
  • soodustamaks toitainete transporti rakkudeni,
  • vere kolesteroolisisalduse vähendamiseks,
  • glükogeeni ladestumise soodustamiseks maksas,
  • järglaste saamiseks, fertiilsuse säilitamiseks,
  • positiivse toime tõttu naha elastsusele on ta mitmete kreemid oluline komponent,
  • pidurdab naha vananemist ja vähendab juuste kahjustusi.

Parimateks E-vitamiini allikateks on taimsed õlid, pähklid, seemned, idandid. Kuna E-vitamiin on rasvlahustuv, omastab organism seda kõige paremini vähemalt mingil määral rasva sisaldavate toitudega.

Allikas: toitumine.ee