Erik Orgu toitumise teejuht: tervislik ja maitsev korraga? Nende nippide abil on see võimalik


Erik Orgu, köögiviljad
Erik OrguFoto: Tiit Blaat

Tihti tundub, et toit saab olla kas maitsev VÕI tervislik ning harva kohtuvad need kaks omadust ühel taldrikul, vahendab ajakiri Anne&Stiil. Toitumisnõustaja Erik Orgul on aga varuks nippe ja retsepte, mis ka kiirel ajal kehale head teevad ning süümepiinadel tekkida ei lase.

Erik Orgu on koostanud teadliku toituja teejuhi, millest iga enda kehast lugu pidav inimene võiks kinni haarata:

  • Asjad tähtsuse järjekorda: kui sinu jaoks on oluline tervislik toitumine, siis pead selleks ka kiirel ajal aega leidma. Vajadusel ärka kasvõi pool tundi varem, et lõunasöök tööle kaasa valmistada.
  • Pliidi ja panniga: tervislikult saab ka siis, kui kööginurk pole kodus tähtsaim ja ahi võib-olla üldse puudub.
  • Valikud väljas süües: kui oled otsustanud kindla toitumissuuna või eesmärgi kasuks, siis ei saa sellest mööda vaadata ka väljas süües. Jää endale kindlaks!
  • Treenitud tahtejõud: kui kolleegi toodud kook näib vastupandamatu või isutavad laual ilutsevad kompvekid, võib see olla hoopis märk toitainete puudusest. Tahtejõudki vajab tähelepanu — kui soovid, et see muutuks tugevamaks, tuleb seda iga päev treenida.

Rohkem soovitusi ja retsepte toitumisnõustaja Erik Orgult leiad värskest ajakirjast Anne&Stiil!