1. Ära lähtu toiduvalikul vaid hinnast — see pole peamine!

2. Eelista alati kohalike talupidajate toodangut mujalt toodule

4. Noor naat ja harvendamisest üle jäänud porgandivõrsed mekivad imehästi ( Loe: “Evelin Ilves sööb nüüd porgandivõrseid”)

5. Uuri, kust tuleb su lapse koolitoit ja mida ta seal sööb

5. Tippkokad — tehke koostööd koolikokkadega ja andke neile nõu, kuidas eelarvesse jäädes paremaid ja tervislikumaid lahendusi leida (Loe: “Evelin Ilves: me peame teadma, kust tuleb koolitoit”)

6. Osta vaid eestimaist kala ning vajadusel helista ja teata poele ette, mida sa soovid (Loe: “Evelin Ilves ostab ainult eestimaist kala”)

7. Jälgi hoolega lapsele pakutavate toiduainete koostist, kus ei tohiks olla ülemäärasel hulgal tervist kahjustavaid aineid (Loe: “Kadriorg: Evelin Ilvest mõisteti valesti”)

8. Mida sa ka ei teeks, hoidu transrasvadest! 

9. Kui sa nimetad avalikult Kalevi kommivabriku komme kummaliste inimeste toodetud kräpiks, siis kindlasti ka vabanda hiljem nende ees (Loe: "Evelin Ilves siiski vabandas Kalevi ees")

10. Ära maga seenehooaega maha! Isegi kui su abikaasa viibib hetkel presidendivalimistel. Metsas on ju tõeline seeneparadiis: kukeseened, puravikud, kuuse-, kase- ja männiriisikad, pilvikud ja võiseened. Sirmikud ja kärbseseened... Tõeline pidu! (Loe: "Presidendi valimise ajal oli presidendiproua Evelin Ilves metsas seenel")