1. Nad kiirendavad vananemist

Eelmisel aastal leidsid California ülikooli teadlased, et kaks purki Coca-Colat päevas muudavad inimese keharakud 4,6 aastat vanemaks, kui need tegelikult on.

2. Nad tekitavad suhkrunälga

Mida rohkem suhkrut sa tarbid, seda suuremat nälga sa selle järgi ka tunned. Suhkur tekitab su ajule tunde, et oled millegi heaga hakkama saanud ja premeerid end läbi magusa joogi. Samuti aitavad sellise sõltuvuse tekkimisele kaasa ka mullid, mis joogi eriti mõnusaks muudavad. Nii võib lõksu sattuda!

3. Neid seostatakse vähi tekkega

Naised, kes joovad nädalas rohkem kui kolm suhkrustatud karastusjooki, haigestuvad suurema tõenäosusega rinnavähki. Teadlased pole veel kindel, milline on nende kahe vaheline seos, kuid uurimustulemused näitavad hirmutavat tendentsi.

4. Nad ründavad hambaid

Suhkur reageerib hambakatuga, mis paratamatult sinu hammaste ümber end seadnud on. Nii saab see neile uueks koduks, tekivad augud ja hammaste seisukord halveneb oluliselt.

5. Nad põhjustavad kõhugaase

Kui tunned end nagu õhupall, siis mõtle sellele, et ehk jõid sa ära kas purgi mõnda lemmikut karastusjooki või hoopiski suure klaasi gaseeritud vett. Mõlemas leidub hulgaliselt süsihappegaasi, mis mulle tekitab. Paraku satuvad need mullid ka sinu kõhtu ja nii ongi tulemuseks kõhugaasid ja -valu.

Allikas: Daily Mail

Veel sarnasel teemal: