1. Proovid liiga palju erinevaid dieete

Meil kõigil on see üks sõber, kes proovib alati seda uut populaarset dieeti ja on veendunud, et just see aitab tal soovitud kaalu saavutada. Kui sa kedagi sellist ei tea, võid see vabalt olla sina ise! Uuringutest on selgunud, et mõned naised on aastas dieedil koguni viis korda! See saab tähendada ainult üht - dieet viib kilod ja nii pea, kui ebatervislikult dieedilt tavaellu naased, tulevad kilod kolinal tagasi. TOPELT! Tähtis on toituda mitmekülgselt, kindlasti ei tohiks end näljutada, sest keha stressi ajamine teeb sulle ainult kahju.

2. Mõtled liiga palju sellele, et oled paks

Mõtled, et kaal langeb vaid siis, kui teed trenni ja jälgid toitumist. Ei, oma roll kaalulangetamises on ka aga vaimsel tervisel, uurimused on välja toonud, et kui kehakaal on su kinnisideeks, pole kilode kaotamine sugugi lihtne. Võid hoopis kaalul suuremat numbrit silmata. Selleks, et dieet oleks viljakandev, pead olema positiivne!

3. Sööd peidetud suhkrut

Suhkur on end suutnud peita pea igale poole. Armastad magusaid kohupiimakreeme või jogurteid? Ole ettevaatlik, sinna on lisatud väga palju suhkrut. Mõtle ka enne, kui haarad poest kiirete "tervislike" batoonide järele, ka sinna on lisatud suhkrut. Katsu vältida maitsestatud tooteid, haara poest näiteks maitsestamata jogurt ja lisa sinna marju ja pähkleid. Kui igatsed magusamat, võta appi kookospalmisuhkur või mesi.

4. Sa ei söö hommikust

Söömine tõstab kehakaalu, söömata jätmine alandab? Vale puha! Hommikusöök on päeva kõige olulisem toidukord, ära jäta seda mingil juhul vahele. Kui sa ei söö hommikusööki, tunned lõunal vajadust kaloririkaste toitude järele ja nii kuni õhtuni välja.

5. Jood dieetlimonaade

Magustajatega joogid ajavad su pea ja keha sassi! Kuna keha ei saa sealt suhkrut, mida on harjunud saama, lähevad näljatekitajatest hormoonid hulluks ja tekitavad isusid, millele sa ei suuda vastu panna. Nii võib dieetjookide tarbimine sulle hoopis karuteene teha.

6. Sa ei tee trenni

Võid korralikult toituda, aga liigutamine on täpselt sama oluline. Korralik trenn aitab keha toonuses hoida.

7. Lased isudel enda üle võimust võtta

Igaüks, kes on dieedil, kogeb mingil ajahetkel vastupandamatut isu rämpsu järele. Meie soovitus on: tee kord nädalas üks patutoidukord. Lihtsalt söö näiteks üheks lõunaks tükk seda kooki, millest oled nädal aega unistanud. Kui püsid ülejäänud aja reel, ei muuda üks torditükk nädalas suurt midagi. Palju ohtlikum on see, kui hoidud rämpsust nii kaua, kuni enam ei suuda ja paned terve tordi pintslisse!

Allikas: RealBuzz