Just nendes toitudes leidub kõige rohkem organismile vajalikku rauda

 (3)
Just nendes toitudes leidub kõige rohkem organismile vajalikku rauda
Foto: Ella Olsson/Unsplash

Kõige loomulikum ja parem oleks meie organismile vajalikku rauda ammutada mitmekesisest toidust.

Teraviljatooted

Hirss, sojauba (100 grammis rauda üle 5 mg).

Täisteratooted — rukis, nisu, kaer, speltanisu, tatar, oder, riis (100 grammis rauda 2,5–5 mg).

C-vitamiini rikkad tooted ja joogid tõhustavad raua imendumist. Joo toidu kõrvale marja- või puuviljamahla.

Hapendatud leiva raud on organismile kõige kergemini omastatav. Viljatoodetes leiduv fütaat aeglustab raua imendumist. Leiva hapendamine parandab raua imendumist.

Aedviljad

Spargelkapsas, aedoad, herned (100 grammis rauda üle 5 mg).

Apteegitill, mustjuur, bataat, kukeseen (100 grammis rauda 2,5–5 mg).

Spinat, idud, porgand, porru, suvikõrvits, roheline sibul (100 grammis rauda 2,5 mg).

Oksaalhape spinatis nõrgendab raua imendumist organismi.

Loe edasi portaalist Kodus.ee