
Kõige loomulikum ja parem oleks meie organismile vajalikku rauda ammutada mitmekesisest toidust.
Kõige loomulikum ja parem oleks meie organismile vajalikku rauda ammutada mitmekesisest toidust.
Teraviljatooted
Hirss, sojauba (100 grammis rauda üle 5 mg).
Täisteratooted — rukis, nisu, kaer, speltanisu, tatar, oder, riis (100 grammis rauda 2,5–5 mg).
C-vitamiini rikkad tooted ja joogid tõhustavad raua imendumist. Joo toidu kõrvale marja- või puuviljamahla.
Hapendatud leiva raud on organismile kõige kergemini omastatav. Viljatoodetes leiduv fütaat aeglustab raua imendumist. Leiva hapendamine parandab raua imendumist.
Aedviljad
Spargelkapsas, aedoad, herned (100 grammis rauda üle 5 mg).
Apteegitill, mustjuur, bataat, kukeseen (100 grammis rauda 2,5–5 mg).
Spinat, idud, porgand, porru, suvikõrvits, roheline sibul (100 grammis rauda 2,5 mg).
Oksaalhape spinatis nõrgendab raua imendumist organismi.
Sisu mugavamaks tarbimiseks
telli Delfi Kogupakett või reklaamivaba pakett.