- Kui sööd palju keedetud kartulit, vaheta see lillkapsa, brokkoli, brüsselikapsa või praetud šampinjonide vastu välja.
- Riisi asemel vali jämeda riiviga riivitud lillkapsas, mida on keedetud ca 10 sekundit.
- Spagettide asemel viiluta suvikõrvitsat, mida hoia sõelaga keevas vees ca 5 sekundit.
- Lasanjeplaatide asemel sobivad hästi baklazhaani viilud.
- Praetud kartuli asemel prae shampinjone või paprikat.
- Kartulisektorite asemel ahjus küpsetatud sibulad, paprika, spargel, redis ning küüslauk.
- Kartulipudru asemel valmista puder keedetud lillkapsast, koorest ja võist.
- Kartulivormi asemel tee vormiroog brokkolist, suvikõrvitsast või oma lemmik aedviljast, lisades sellele juustu ja koort.
- Pitsa asemel on hea vaheldus omlett pitsatäidisega. Hea on seda valmistada ahjuplaadil, küpsetades ca 15 minutit.

Allikas: Expressen.se