Alusta korralike toidupakendite hankimisest, et saaksid kuiva võileiva asemel kaasa valmistada midagi toitvamat ja tervislikumat. Sageli on just toiduanumate puudus see, mille tõttu tehakse kilesse pakitud võileib „korraliku“ toidu asemel.

Nädala ettevalmistus: kontrolli, et kodus on piisavalt kartulit, valmis keedetud ubasid, porgandeid, puuvilja, muna, kaerahelbeid, juustu, fetajuustu, oliive, tuunikala, lõhet, kanafileed. Lisaks maitseaineid, sinepit ja seesamiseemneid.

Lõunakotti sobib:

  • Toitev salat kartuli ja peekoniga — keedetud ja viilutatud kartul, kikkherned, mõned supilusikad praetud peekonit, punase sibula tükid, parmesanijuustu tükid, mustad oliivid. Kastmeks 1 spl prantsuse sinepit, 1 spl oliivõli, 1 spl ürdisegu, mündilehti, soola ja pipart. Paki juurde täisteraleib, porgandipulgad, ploomtomatid, banaanid, mandariinid ning termosega teed.
  • Prantsuse tuunikalavõileib — vali tumedast jahust leivakuklid, pintselda neid oliivõliga, puista peale prantsuse ürdisegu, värskeid salatilehti, tuunikalatükke, peenestatud sibulat ja muna, soola, pipart ja sidrunimahla.
  • Täidisega pannkoogid — lisa tavalisele pannkoogitaignale veidi juustu ning kaerahelbeid. Küpseta koogid ja lase neil jahtuda. Määri pannkookidele toorjuustu, keedetud kartulid ja seesamiseemned, sool ja pipar. Keera rulli. Võta veel kaasa suitsulõhet, keedetud muna ning rohelisi oliive. Magustoiduks banaane, õunu ning kaerahelbepätse.
  • Kanafilee omletiga — paneeri kanafilee õhukeste tükkidena jahus, munas ja riivsaias ning prae pannil margariini ning küüslauguküünega. Valmista paks omlett, kuhu on lisatud muna, peekoniribad, keedetud kartuliribad ning maitsestatud tüümianiga.

Lisaks juurde porgandeid, tomateid ning paprikaviilud. Magustoiduks puuviljad, tume šokolaad ning pähklid.

Õhtusöögiks on lihtne valmistada ette ahjupann marineeritud lõhe ja kartuliga, mis vajavad vaid 30 minutit ahjus küpsemist. Lõika lõhe paraja suurusega tükkideks ning pane ööseks marinaadi, milleks on vaja oliivõli, pressitud apelsini, veidi porrut, sibulat, ingverit, mett, soola ja pipart.

Aseta ahjuplaadile lõhetükid segamini kartulikuubikute ning sama suurte porganditükkidega ning raputa üle seesamiseemnetega. Vala peale veidi marinaadi ning täiendavalt oliivõli ning küpseta 180 kraadises ahjus ca 30 minutit. Juurde võid pakkuda kergelt keedetud brokkolit või mõnda muud rohelist salatit.

Allikas: matnyttig.se