Kaerahelbed alandavad kolesteroolitaset

Kaerahelbeid süüakse tänu nende hüpokolesteroleemilisele toimele, see tähendab võimele alandada kolesteroolitaset veres. Sest selle teravilja söömine aitab alandada märkimisväärselt LDL-i ehk halba kolesteroolitaset. Kuidas see nii on? Tänu beetaglükaanile. See eriline kiudaine, mida kaer sisaldab, omab üht omapära teiste seas — võimet siduda soolestikus sapihappeid, alandades seega kolesterooli tootmist. Loomulikult ei ole aga kaerahelbed imeravimiteks, mis võiksid asendada ravimeid.

Ilusa naha saamiseks

Kaerahelbed sisaldavad palju rauda, kaltsiumi, fosforit, magneesiumit, kaaliumit ja teisi mineraalaineid. Sellepärast kasutatakse kaera juba sajandite jooksul tänu tema nahka niisutavale, rahustavale ja parandavale toimele. Ja see ei ole puhas juhus, et tema toimevõimesse usutakse, sest kaer sisaldab E-vitamiini, mis aitab hoida nahka nooruslikuna.

Täiskõhutunde tagamiseks

Kaerahelbed koosnevad suurel määral mittelahustuvatest kiudainetest, aktiveerides seega sooletransiiti. Organism imendab aeglaselt seda teravilja, sellepärast tuntakse kaerahelbeid kui täiskõhutunde tekitajat. Sellepärast tarbitakse kaerahelbeid tihti kaalu langetamise korral.

Lisaks sellele

Kaerahelbed toimivad närvisüsteemi funktsioneerimise juures: B-vitamiin, mida kaerahelbed sisaldavad, aitab närvisüsteemi tasakaalustada.

Luude mineraliseerumise puhul: kaerahelbed sisaldavad rikkalikult kaltsiumi, millel on oluline roll luude tervise juures.

Kilpnäärme probleemide puhul: kaerahelbed sisaldavad rikkalikult joodi ja aitavad stimuleerida kilpnäärmehormoonide tootmist.

Maksa toetamiseks: kaerahelbed soodustavad letsitiini tootmist ja kergendavad mürkainete väljutamist.

Allikas: Kodused Lood