• Söö köögivilju, mis sisaldavad aeglaseid süsivesikuid nagu näiteks kapsas. Eelista juurikaid toorena või lase keemise järel jahtuda enne kui neid sööd, see mõjub veresuhkrule paremini.
  • Söö rohkem köögivilju kui puuvilju. Puuviljade puhul on parem eelistada marju, isegi külmutatuna. Ära söö eriti magusaid puuvilju nagu ananass, mango või kuivatatud puuviljad, kui sööd, siis pearoaga koos.
  • Vii suhkrutarbimine miinimumini ning ole eriti ettevaatlik varjatud suhkruga nagu näiteks hommikuhelvestes või vedelal kujul smuutides, mahlas, shokolaadijookides ja teedes.
  • Ära söö saia, valget pastat, valget riisi, praetud või küpsetatud kartulit. Külm keedetud kartul ja külm pasta on veresuhkrule tervislikumad kui soojad versioonid.
  • Tarbi enamike söögikordadel valku, see täidab kõhtu ning hoiab veresuhkru taseme ühtlasena. Muna, kala, koorikloomad, linnuliha, metsloomaliha ning kaunviljad on südamel kasulikumad kui punane liha ning lihatooted. 
  • Söö tervislikku rasva, mida leiad kalas, pähklites, avokados ning taimsetes õlides nagu oliivi-, rapsi-, pähkli- ja linaseemneõli.
  • Veiniäädikas vähendab veresuhkru tõusu söögikorra järel.
  • Peamiste söögikordade vahele kõhtu täitvad vahepalad on head kui nad ei tõsta liigselt veresuhkru taset. Näiteks köögiviljakangid pähklivõiga, pähklid või kodujuust on hea valik.

Allikas: iform.se