Roheline sibul

Vaieldamatult kõige lihtsam asi, mida aknalaual kasvatada! Võta viinapits, täida see veega ja pista rohelise sibula alumine valge ots vette. Pane tähele, nädala pärast näed juba uusi rohelisi ja värskeid võrseid.

Küüslauk

Sulle maitsevad küüslaugupealsed? Pole probleemi! Võta üks küüslauguküüs ja toimi sellega samamoodi nagu ülal kirjeldatud rohelise sibulaga. Pits täis, küüslauk vette ja oh imet — kasvabki!

Rooma salat

Kui rooma salati rohelised lehed söödud, siis pista alumine järele jäänud jupp otsapidi jogurtitopsi. Võimalusel pane selle põhja ka õhuke kiht mulda. See pole küll otseselt vajalik, kuid annab salatile palju elujõudu juurde. Kui mulda pole, siis täida tops veega.

Porgandipealsed

See nipp on pigem neile, kelle lapsed eksperimente armastavad. Kui asetad porgandi maapealse otsa vette nii, et lõikekoht jääb allapoole, siis hakkavad rohelised pealsed uuesti kasvama.

Basiilik

Ühest basiilikutaimest jätkub väga kauaks. Lihtsalt lõika sellelt paar oksa ja pane need otsapidi vette, justkui lilled vaasi. Nii hakkavad nad seal uusi värskeid lehti kasvatama, mida sina rõõmsasti süüa saad.

Sidrunihein

Sidruniheina alumine ots on sageli toidu sisse panemiseks liiga puine. Selle asemel, et pool taime lihtsalt minema visata, aseta järele jäänud jupid hoopis veega täidetud klaasi aknalauale. Nädalaga kasvavad sellele juured alla. Siis pane taim mulda.

Seller

Kõlab uskumatuna? Aga nii see on! Kui seller otsa saab, siis aseta see madalasse veega täidetud kaussi ja see hakkab maagiliselt uuesti kasvama. Ideaalis võiksid selle muidugi ka mulda istutada.

Sibul

Aseta sibula juurepoolne osa mulda (sest seda sa ju nagunii ei haki) ja ta hakkab seal kenasti kasvama.

Pak choi salat

Täpselt nagu seller — aseta madalasse veega täidetud kaussi ja uued lehed hakkavad imeväel tekkima!

Ingver

Aseta ingverijuur mulda ja sellest kasvab kena taim. Ilus vaadata kohe!

Allikas: Fabweb