Allpool toome veelkord ära ka võitjate poolt välja pakutud võileivavariandid.

KIISUDE HOMMIKUEINE

Vaja läheb:
pita sai
kanafilee
mais
paprika(punane)
majonees,hapukoor,sinep
tomat
punane sibul
õun
maitseained:karri, sool, pipar

Valmistamine:
Tükelda kanafilee ja prae pannil, maitsesta karriga. Tükelda ka punane sibul, tomat, õun, paprika. Sega omavahel kokku, lisa ka mais. Lisa tunde järgi hapukoor ja majonees. Vaata, et segu ei jääks liiga vesine. Maitsesta sinepi, soola, karri ja pipraga. Lisa praetud kanatükid, ning sega. Tee pita saiale sisselõige. Kui soovid, võid saia eelnevalt praeaehjus soojaks lasta, kuid pole oluline. Pane segu saia sisse nii palju kui mahub. Mida rohkem, seda uhkem!! Ja head isu!! :)

SUUR AMPS

Kui näljane mees koju tuleb ja söök veel päris valmis pole, aitab perenaise hädast välja soojendusvõileib “suur amps” (soojendusvõileib — enne tõsisemat vatsatrenni tuleb ikka soojendust teha, et kõhtu pärast ära ei rebestaks).
Selleks on vaja 3 lõiku kandilist saia (parim on mitmeviljaröst), küüslaugujuustu (riivitud juust + küüslauk + majonees — 300g juustu kohta ca 3 küüslaugupressist läbi käinud küünt ja umbes 2sl majoneesi) ja mingit liha/kalaollust (kotlett, vorst, kanafilee, makrapulgad vms).
Saialõigu peale läheb küüslaugujuust, katteks teine sai, törts ketshupit, kate (vorst, kotlett vm, mis parajasti käepärast on), siis kolmas viil saia ja ahju. Kuumutada tuleks parajasti niikaua, et sai krõbedaks ei muutuks (muidu hakkab sai pudisema ja määrib tööülikonna ära või maanduvad gratäänid mehe rinnakarvades) aga juust peaks siiski sulama hakkama.

NUKU NOSTALGIA

Võta suur röstsai, karp kilu tomatis ja juustu, võid, kui soovid, ka tomatit. Määri saiaviil ühelt poolt võiga, aseta võileivagrilli, pane peale juustuviil, kilu tomatis (soovitavalt enne kahvliga purustatud, soovi korral tomativiil, millel pisut soola-pipart ja teine saiaviil peale (või ülespoole). Just praegu söön ja mõtlen, et see nõuka-aja roog on pühapäeva hommikul parim

LIISI TERVISEAMPS

Kõige parem kiire või aeglane terviseamps.

Vaja läheb:
Leiburi täistera rõngasleiba (müüakse külmunult)
Rama Creme bonjour classic’ ut
murulauku
paprikat (hästi vähe)
hapukurki
jääsalatit (2 lehte)
soola
1 tomatit purustatud musta pipart (väga vähe!)
viilutatud kalkunisinki (Järlepa näiteks)
oliiviõli (Olivia)

Tegemiseks:
saumikserit
aega

Valmistamine:

AEGLANE VARIANT
Võta 2 külmunud leivaketast ja määri neile veidi oliiviõli. Nüüd pane need ahju seniks kuni need on krõbedad. Ahjude hingeelu on erinev, aga soovitatav on nad panna 200 kraadi juurde 15 minutiks, sest nad peavad ka sulama. Kuni leivad küpsevad, võib hakata valmistama täidist. Selleks tuleb võtta plastiknõu ja panna sinna pool ühest Creme bonjour’ist, 3 keskmist vart murulauku, 1 väike hapukurk (juba neljaks lõigatuna), 2 paprikast lõigatud ketast, 1 leht jääsalatit ja veidi soola. Nüüd tuleb kausis olev saukaga korralikult mikserdada, et tuleks püree. Kõige tähtsam on, et jääsalati tükid ei oleks liiga suured, muidu on paha süüa. Nüüd, kui segu ja leivad valmis, võib serveerima hakata, selleks tuleb võtta sobiv taldrik ja asetada sellele leivarõngas (jahtunud), kuna selle põhjas on auk, tuleb sinna panna 2 viilu sinki, et täidis välja ei tuleks. Nüüd panna singile rikkalikult täidist (kuid ei tasuks liialdada) ja vajutada teine krõbe rõngas sinna peale. Kaunistada võib väikeste tomatitükikeste ja tükeldatud murulauguga, võiks lisada ka pipart, aga vähe, et mitte maitset rikkuda, SEST MAITSE ON SEL HEA!

KIIRE VARIANT
Erinevus aeglase ja kiire vahel on valmistusviis. Kui palju aega pole, aga hing ihaldab soolast hõrgutist, on mõistlik teha leivad krõbedaks mikrolaineahjus — tulemus ei ole küll nii hea kui ahjus, aga enda jaoks kõlbab küll:D Segu oleks aga mõistlik eelmine õhtu valmis teha ja külmkapis hoida. Edasine on juba sama.

Aeglast varianti sobib näiteks pakkuda külalistele kohvi kõrvale. See ei ole nii traditsiooniline ja see tekitabki külalistes ärevust. Kui kraam söödud, patsutavad kõik oma kõhtu ja mõnulevad, sest kõhtu täidavad nad tõesti hästi!

Kiire variant sobib endale eineks, sest see ei näe nii hea välja, kuigi välimus on petlik;)

NB! Kogused on ühele, aga soovitatav on korraga rohkem teha, sest nii ei jää toitu üle ja nagunii tulevad kõik sinu oma maitsma ega taha siis lahkuda. Rõõmsat meisterdamist!

TAGURPIDI SAIAD

Nähvitsa tagurpidi soojad juustusaiad 2-le.

Vaja läheb: 4 viilu röstsaia või tavalist saia, riivitud juustu, 1 spl jahu, 1 muna, 1 spl vett soola, pipart, võid või margariini.

Tee nii: Kõigepealt valmista juustusegu. Võta parajalt suur kogus riivitud juustu, sega sinna sisse muna, vesi ja jahu koos maitseainetega. Segu peab tulema suhteliselt voolamatu :).

Siis määri saiaviiludele margariini ja pane juustumudru sinna peale. Edasi kuumuta pann törtsu õliga suhteliselt kuumaks. Nüüd pane saiviilakad TAGURPIDI, ehk siis, et juustuseguga pool kõigepealt pannile. Prae mõni minut kuni näed, et segu on tahenenud ja juust kenasti kuldpruun. Alles siis keera saiale teine pool ja prae ka see ära. Tõsta valmis võileivad mõnusalt suure salatilehe peale, kaunista tomati, kurgi ja soovi korral ka majoneesiga, tee omale üks suur tassitäis piimaga kohvi ja naudi:)))