Hea ja lihtne viis, kuidas tasakaalustatud toidukorra põhimõte endale selgeks teha, on järgida taldrikureeglit. Suurematel ehk põhitoidukordadel peaks toit jaotuma järgmiselt — ühe poole taldrikust täidavad köögiviljad, teine pool aga jaotub omakorda pooleks.

Esimene veerand sellest olgu valgurikka toidu, näiteks kala, liha või kaunviljade päralt ja teise veerandi moodustagu tärklise- ja süsivesikurikkad toidud, näiteks riis või pasta.
Niisiis on väsimuse vältimisel üks määrav tegur süsivesikute kvaliteet. Siinkohal tuleb eristada aeglasemalt ja kiiremalt imenduvaid süsivesikuid. Lihtsaim viis, kuidas aru saada, millised süsivesikud veresuhkrutaseme suurelt kõikuma panevad, on märksõnad rafineeritud ja magus.

Lisades menüüsse rohkem täisteratooteid, köögivilju, mitte väga magusaid puuvilju ja marju, võid kindel olla, et hoiad oma energiataseme kõrgemana.

Hea näite, kuidas väsimusetunne lihtsasti külje alla hiilib, saab tuua magusaga liialdamisest. Küllap oled tundnud tohutut energialaengut ja rahulolutunnet peale tordiviilu söömist.

Kas oled osanud aga märgata, et mõni aeg pärast koogi söömist tabab su keha umbes sama suur väsimusetunne? Nii satudki lõksu, millest väljasaamiseks himustad uut energiasööstu juba tuttava koogiviilu või muu maiustuse näol, kuid tegelikult koormad selliselt toitudes oma keha.