Oluline on muidugi märkida, et pohmelli tekkimine või ärajäämine sõltub väga otseselt tarbitavast alkoholikogusest. Kui sa ikka kavatsed terve baari tühjaks juua, siis jääb sul järgmine päev vahele nagunii, söö mis tahad.

Mõistlikele inimestele aga on sellised soovitused:

1. Hummus

Hummuses on ohtralt B-vitamiini ja aminohappeid, mis on esimesed asjad, mille alkohol su kehas ära tapab ja mille puudus ongi üks tuumapohmelli põhjuseks. Näksi porgandeid, kurke ja paprikat hummusega ning sul on jõudu, et hommikuni tantsida ja sa ei pea järgmist päeva vatiteki sees veetma.

2. Lõhe

Lõhe on samuti B-vitamiini allikas, eriti oluline on selles sisalduv B12, mis hoolitseb su mälu ja kognitiivsete võimete eest. B12 defitsiit on süüdi selles, et su keel pehmeks muutub ja sa järgmisel hommikul mitte midagi ei mäleta. Söö enne pidu rasvast lõhet ning sa ei pea muretsema mälukaotuse pärast.

3. Grillitud kana

Alkohol saadab su veresuhkru taseme justkui ameerika mägedele — see tõuseb ja langeb järsult, tekitades halba enesetunnet ja peapööritust. Grillitud kanas sisalduv valk ei lase vere alkoholitasemel nii kiiresti tõusta ja hoiab veresuhkrutaseme kontrolli all.

4. Pirn

Pirni söömine või pirnimahla joomine vähendab alkoholi toimet 20%, sest pirn viib kehast alkoholi kiiresti välja ja aitab vere alkoholitaset kontrollida. Nii et enne tekiilashotte tõmba klaas pirnimahla sisse ja võid rahulikult klaase kokku lüüa!

5. Hapukurk

Hapendatud toit on teada-tuntud peaparandaja, aga sama efektiivselt mõjub see kurgike koos vedelikuga ka enne peole minekut! Võta kaks kurki ja lonks kurgimahla enne pitsi tõstmist ning su keha tänab sind järgmisel päeval!

Muidugi on hästi oluline juua terve õhtu läbi korralikult vett — iga dringi järel klaas vett, eks. Ning lõpeta alkoholitarvitamine vähemalt paar tundi enne kojujõudmist. Ja nii ärkadki puhanuna ja värskena, mäletad kõike ja ei pea oma käitumise pärast häbi tundma!

Allikas: Your Tango