Jah, banaani.

Esiteks, unusta mõtlemine, et enne magamaminekut söömine on alati halb idee. “Näljasena voodisse pugemine võib rikkuda su unekvaliteedi, täpselt nagu kui läheksid täis kõhuga voodisse,” selgitab toitumisnõustaja Lisa Moskovitz. Üks puuvili võib just olla ideaalne vastane kõhukorisemisele, sest see on kerge, aga toitaineterikas amps, mis täidab su kõhtu täpselt õigel määral.

Aga miks just banaan?

Banaanidel on olemas väga spetsiifilised omadused, mistõttu võid neid süütundeta enne magamaminekut süüa. Esiteks sisaldavad need trüptofaani, mis on imeline aminohape, mis aitab kaasa serotoniini tootmisele, mis omakorda rahustab meeli ja aitab lõõgastuda.

Lisaks aitavad banaanis sisalduvad süsivesikud transportida trüptofaani ajju, kus see aitab tõsta serotoniini taset. Ja banaanis on häid süsivesikuid palju, kui täpne olla, siis keskmiselt 27 grammi.

Ja enne, kui küsid, siis jah, banaanid sisaldavad pisut rohkem süsivesikuid ja suhkrut kui mõni teine puuvili, aga lisaks on see hea kiudainete allikas ja kuna paljud meist ei tarbi piisavas koguses kiudaineid, on selle õhtune ampsamine justkui viimane päästerõngas.

Veelgi parem...

Kui sa soovid, et su õhtune snäkk oleks veelgi täiuslikum, söö ära pool banaani koos peotäie mandlitega, et varustada keha süsivesikute, valkude ja tervislike rasvadega.

Sa oled kõigest mõne ampsu kaugusel sügavast unest!

Allikas: Well+Good