Kindlasti pole tegemist nö kokkuhoiupoliitikaga. Selles kõiges on palju enamat.

Head perenaised, kes te siiani juuretist kodus pühapaigas hoiate — jagage oma kogemusi.

Tublid katsetajad — miks teil leivategu lörri läks ja kui mitmenda korra järel taignakausi lõplikult puhtaks pesite?

Lahked kõrvaltvaatajad — kuidas olete siiani suutnud kodusest leivateost mööda vaadata?

* * *

Presidendilossis küpsetatakse ka sel nädalal leiba. Evelin Ilvesele on see aeg aga jahuste kätetagi kiire, sest muuhulgas räägib ta lasteaialastega leivast ning nädala lõpus võetakse Kadriorus vastu traditsiooniline uudseleib.

Oma Facebooki kontol vihjab Evelin ka äsjaantud intervjuule ajakirjas "Loodusesõber". Kuna vestlusteemaks oli leib ja küpsetamine, siis räägib Evelin oma lemmiktegevusest ja jagab õpetusigi. Siinkohal mõned intervjuust põimitud seigad.

Fakte Evelin Ilvese leivateost:

  • Küpsetanud nüüd juba enam kui 7 aastat.
  • Õppis vanade ajakirjade järgi ise juuretist valmistama
  • Alguses hoidis juuretist külmkapis, nüüd aga Avinurme meistritelt kingiks saadud puuastjas.
  • Kuumal suvel (toas 25 soojakraadi)  viis juuretise paaril korral keldrisse jahedasse
  • Edasiseks andis julgust asjaolu, et esimene leivategu õnnestuski
  • Oli toona oma tutvusringis ainus küpsetaja, tänaseid tegijaid pole enam kokku lugenud
  • Evelini Leib on omamoodi kaubamärk, mida presidendipere nüüd ka välisvisiitidele külakostiks viib.