1. See soojendab su üles

Külmal ja tuulisel päeval on supp parim asi, mida süüa. See ei anna sooja ainult hetkeks, vaid su sõrmed ja varbad püsivad pikalt soojad. Selle põhjuseks on, et lisaks sellele, et supp sulle lihtsalt sooja tunde annab, tõstab see ka su kehatemperatuuri.

2.  See pakub naudingut tervislikul viisil

Supi suur veesisaldus tähendab, et sa saad oma söögiisu rahuldatud tervislikul viisil ja su keha ei ohusta dehüdratsioon. Viimane on ka põhjuseks, miks rohkem suppi söövad inimesed tunnevad end tervema ja erksamana.

3. See harjutab lapsi ja noori aedvilju sööma

Supiga on kõige lihtsam hakata last aedviljadega harjutama. Nii nad harjuvad einevate maitsetega ja hiljem söövad rõõmsalt aedvilju ka muudes toitudes.

4. Supp vähendab valu

Vana hea kanasupp, mida Ameerika sarjades kõik haiged söövad, et ravi küll haigusest terveks, aga ta siiski vähendab põletikku ja puhastab oma kuumuse ja rasvadega organismi limast.

5. Supi keetmine ei kaota mineraale ja vitamiine

Erinevalt paljudest teistest toiduvalmistamisviisidest jäävad supi keetmisel aedviljade mineraalid ja vitamiinid alles. Nad jäävad supileeme sisse — teiste toitude puhul viskad sa ju vedeliku koos kõige heaga seal sees minema.

6. Supiga on raske ebaõnnestuda

Sa võid supi sisse peaaegu kõike panna ja valdav enamik asju sobivad omavahel kokku. Katseta terviseks!

7. Vähe rasva, palju kiudaineid

Supid on väherasvased ja paljud asjad, mida sa selle sisse paned — näiteks aedviljad ja oad — on väga kiudainerikkad

8. Supil on nii mõnus lõhn

Ja see täidab su kodu, kui sa suppi keedad. Eriti õdusaks teeb supi aroom kodu külmal talveõhtul.

9. Suppi on lihtne soojendada

Paned aga poti uuesti tulele ja korras. Pealegi on paljud arvamusel, et supp läheb mitmekordsel soojendamisel aina maitsvamaks.

10. Suppi saab edukalt külmutada

Pane supp karpide või purkidega sügavkülma ja sul on alati midagi võtta, kui poes pole viitsinud käia. Ülessulatatud supp maitseb sama hästi kui värske.

Allikas: She Knows