Esmalt peaks alustama sisseostude planeerimisega, vähendades igapäevast kauplusesse ja kauplusest sõitmist. Toitu on isegi enne meie ostukorvi jõudmist pikk tee transporditud, seega aitab sinu sisseostude planeerimine ning suurte pakendite valimine vähendada negatiivset mõju keskkonnale. Proovi ka toitu mitte ära visata, sest selle tootmiseks ning transportimiseks on kurnatud suurel hulgal meie loodust. Valmista kogus, mis ära tarbitakse. Kui midagi jääb järele, valmista neist mingi teine toit või pane sügavkülma, et hiljem tarbida. Miks mitte tehagi korraga suur kogus ning panna valmis portsjonid sügavkülma. Nii jääb ära pidev toiduvalmistamine ning vajadusel on ise valmistatud toit kohe võtta.

Vähendades tarbitava liha kogust, vähendame tunduvalt heitkoguseid, sest loomadest tuleb 18% maa kliimat mõjutavatest heitkogustest. Tarbides rohkem kaunvilju, mis sisaldavad suures koguses valku, kuid mille heitkogus on väiksem, koormame ka vähem keskkonda.

Teine keskkonnasõbralikum võimalus on tarbida rohkem kartulit, köögivilja ja leiba. Miks mitte teha nädalas üks taimetoidu päev, vähendades liha hulka pajaroogades lisades sinna ube ja teisi köögivilju. Köögivilju tarbides lähtu aastaajast ning lähikonnas kasvatatud aed- ja puuviljadest. Näiteks osta juurvilju talvel ning maasikaid suvel. Tarbi rohkem juurikaid, sest need on kasvanud väljas, mitte salatit-kurki-tomatit, mida kasvatatakse kasvuhoones. Nii käitud keskkonnasõbralikumalt ning ka toit sisaldab rohkem toitaineid. Tegelikult ei olegi see nii raske ning iga väike muudatus on meie keskkonnale kasulik.