Litšid, rambutanid ja granadillid — mis need veel on?


Tbilisi ja selle lähiümbrus
viljadFoto: Marit Oimet

Eesti puuviljaturule on viimaste aastatega palju eksootikat juurde toodud. Nii ongi siginenud meie lettidele kirevate nimedega vilju nagu annoona, litši, granadill, rambutan või pitaia. Kuidas ja miks neid süüa?

Litši


Foto: MorgueFile

Litši viljaliha on magus ja meenutab veidi viinamarja. Vili kooritakse ja süüakse niisama, eemaldades siiski enne söömist kivi — sobib hästi eksootilistesse puuviljasalatitesse.

Rambutan


Foto: MorgueFile

3-6 cm suurune ümmargune karvane vili on värvuselt punakas, harvem oranž või kollane. Sisaldab rohkelt C-vitamiini ja kaltisumit. Süüakse toorelt või lisatakse puuviljasalatitesse, serveerida võib ka jäätisega.

Kumkvaadi, annoona, karamboola, ogameloni ja ugli ning veel paljude eksootiliste viljade kohta leiad toredaid fakte värskest ajakirjast Naised!