Väherasvane toit alandab kaalu

Kas tarbid korraliku toidu asemel müslibatoone ning valid madala kalorisisaldusega toidu rasvasema asemel? Rasvavabad ja valmistoidud sisaldavad suures koguses suhkrut, süsivesikuid ning tehislikke magusaineid ning lisaks võivad tegelikult sisaldada sama palju kaloreid kui “rasvasemad“ valikud. Söö parem väiksem kogus normaalse rasvasisaldusega toitu, kus on vähem suhkrut.

Hilisõhtune toit teeb paksuks

Tunned end halvasti, sest söögikord langeb sageli hilisõhtule või isegi öösse? Kalorid on kalorid, olenemata sellest, kas sööd neid hommikul, päeval või öösel. Ahvide peal läbi viidud uuringud näitasid, et nende kehakaal ei tõusnud olenemata sellest, kas nad tarbisid 6 või 65% oma päevastest kaloritest öösel. Õhtul hilja on lihtsalt suurem risk üle süüa, võttes suurema koguse või näksides muude tegevuste kõrvalt.

Muna tõstab kolesterooli

Kuigi munas leidub kolesterooli, reguleerib keha oma kolesterooli tootmist ise. Ehk kui sööme muna, siis keha toodab selle tõttu vähem kolesterooli. Surrey ülikoolis läbi viidud uurimus näitas, et testis osalenud isikute, kes 12 nädala jooksul tarbisid iga päev kaks muna, kolesteroolitase selle ajaga ei tõusnud. Lisaks sellele, et munas on üsna vähe kaloreid, sisialdab see D-vitamiini, B12-vitamiini ning palju teisi kasulikke toitaineid.

Puu- ja aedviljad säilivad külmkapis paremini

Parem mitte — toatemperatuuril seisnud arbuusis oli kaks korda nii palju betakaroteeni ning 20 protsenti rohkem lükopeeni ja antioksüdante kui sama aja külmkapis olnud arbuusil. Samale tulemused jõudsid teadlased ka banaanide ning virsikute osas. Ka nende kasulike toitainete sisaldus on toatemperatuuril hoides suurem.

Toored aedviljad on keedetutest tervislikumad

Kaua on arvatud, et keetes kaovad paljud aedviljade kasulikud ained, kuid see ei ole alati tõsi. Hea näide on porgand, mille betakaroteeni tase keetes suureneb peaaegu kolm korda.

Punane liha on valgest rasvasem

Paljud kaalualandajad valivad valguallikaks sea- või veiseliha asemel kanaliha. Kui varem oli liha küljes suured pekiribad, siis praegu on rasvasisaldus peaaegu sama. Taine lihatükk võib sisaldada isegi vähem rasva kui näiteks kanakoib.

Kiirtoit teeb vaid halba

Tark mees ütles kunagi, et kõik on õige, kui seda on mõõdukas koguses. See ütlus kehtib kõige kohta — ka kiirtoidu. Mõistlik kogus kiirtoitu ei saa olla sulle halvem, kui kodus küpsetatud sama kalorsusega kõhutäis. Kui aga ainult kiirtoitu peal elama hakkad, võid teha endale palju halba. Niisiis, ära keela endale juustuburgerit, kui sul selle järele isu on!

Külmutatud köögiviljad kaotavad oma toitvad omadused

Nad võivad krudiseda ja näha vähem isuäratavad välja kui värsked köögiviljad, aga tegelikult on nad tervisele niisama kasulikud kui värske köögivili. Tavaliselt pakendatakse külmutatud köögivili vahetult pärast saagikoristust, nii et kõik kasulikud ained on seal ilusti sees. Aga teie ema viriseb niikuinii iga kord, kui te külmutatud toitu pakute, sellisel juhul võiksite eelistada värsket köögivilja.

Pole vahet, kas sa sööd aeglaselt või kiiresti

Kui te kugistate toidu kiiresti alla, siis ei omanda organism tärklist ning seedimise esimene protsess langeb ära. Kui te sööte kiiresti, siis te ei näri toitu korralikult läbi ja neelate selle korralikult mälumata alla. Osa sellisest toidust läbib teie organismi seedeensüümidega kokku puutumata ja läheb raisku. Sellisel juhul olete te jätkuvalt näljane, süües vajalikust rohkem ja seades oma seedetrakti suurema surve alla.

Rasvased suupisted tekitavad vistrikke

Kartulikrõpsud, friikartulid, šokolaad ega mistahes muud toidud ei põhjusta vistrikke. Kui sind tüütavad vistrikud, kontrolli oma stressitaset ja vee tarbimist.

Allikas: aftonbladet.se