1. Keefir hoiab su naha ilusana

Paljud kallid kreemid ja näohooldustooted sisaldavad piimhapet. Ka keefir sisaldab piimhapet. See aitab nahka pehmendada ning jätab selle tõeliselt särama. Lisaks joomisele võid sellega ka näomaske teha — riivi hulka apelsinikoor ja kui saavutad pastalaadse konsistentsi, siis kanna see näole. Lase mõjuda 30 minutit ning loputa külma veega.

2. Põlesid päikese käes ära? Aeg keefirit kasutada!

Sega kokku tomatimahl ja keefir, kanna segu põlenud kohale ning lase natuke aega mõjuda. A- ning C-vitamiiniannus aitab sul maha jahtuda, samuti kaob valu.

3. Võitle vananemismärkide vastu

Kui sa segad kokku lusikatäie mett ja natuke keefirit, siis saad imesid tegeva näomaski. Suur osa kortsude ja vananemismärkide vastu võitlevaid kreeme ja maske sisaldavad just mett ja piimhapet. Täpselt sama kombinatsiooni saad ka neist kahest kodusest vahendist.

4. Keefirivann

Kleopatra ilu saladus peitis end väidetavalt regulaarsetes keefirivannides. Miks mitte end samamoodi hellitada? Sega vanniveele kruusitäis keefirit ja mõni lusikatäis kaerahelbeid. Pehme naha saamiseks lõõgastu vannis 15-20 minutit.

5. Ilusate juuste heaks

Suvel saavad juuksed tavalisest kindlasti rohkem vatti. Mereõhk, päike ja kuum õhk võivad su kiharad tõeliselt kuivaks teha. Appi tõttab keefir! See toimib nagu mõni kallis ja kvaliteetne palsam — sega klaasitäiele keefirile hulka püreestatud banaan ja 2 teelusikatäit mett. Kanna juustele ning lase 45 minutit mõjuda.

6. Hoia oma kaal kontrolli all!

Pärast suuri grillpidusid, kus millegipärast alati liiale mindakse, tee üks päev keefiripaastu. Nii saad lahti raskest tundest, keefir annab su seedeelundkonnale tõelise ergutussüsti. Samuti aitab ta eemal hoida kõik üleliigsed kilod.

7. Kehatemperatuur stabiilseks

Usu või ära usu, aga keefirit juues hoiad sa oma kehatemperatuuri kontrolli all. Nii väldid igasugust üleliigset higistamist või külmast higist tekkivaid külmavärinaid. Joo iga päev vähemalt üks klaas keefirit!

8. Parim sinu seedimisele

Olles looduslik probiootik, sisaldab keefir endas seedeelundkonnale vajalikke baktereid. Süües vürtsikat toitu, vali söögi kõrvale vee asemel alati klaasitäis keefirit. Nii ei tunne sa pärast mingeid kõrvetisi ega ebameeldivust.

9. Ära jää haigeks!

Tänu headele bakteritele, mis keefiris sisalduvad, annad juba ühe klaasitäiega enda immuunsüsteemile palju tuge. Probiootiline toime blokeerib igasugused võimalused külmetumiseks või nakkuste saamiseks!

10. Toitaineid täis

Vähe kaloreid, aga see eest palju toitaineid! Keefir on rikas ni B12 vitamiini kui kaltsiumi poolest. Olgugi, et see ei ole tegelikult mõeldud toiduasendajaks, on ta tervislikuks ja heaks snäkiks kahe toidukorra vahepeal!