Ingver ja banaan. Ingveri maitse passib hästi kokku banaaniga, nii et kui teed banaaniga küpsetisi, riivi sinna alati natuke ingverit sisse.

Ingver ja õun. Õun on samuti ingveri hea sõber: kuum õunajook, õunakook, õunamoos, ahjuõunad jms — natuke ingverit lisab särtsu ja toob esile ka õuna värske happesuse.

Ingver ja sidrun. Hommikune ärataja kohvi asemel võib olla ingveri-sidrunijook. Vala riivitud ingverile ja sidruniviiludele kuum vesi ja lase sel seista.

Ingver ja šokolaad. Ingveri vürtsikus täienda põnevalt šokolaadi magusust — lisa seda nii šokolaadikookide ja küpsiste kui ka trühvlite tegemisel. Ka võib ingverit lisada näiteks kuumale šokolaadijoogile.

Ingver ja lõhe. Riivitud ingverist, meest, purustatud küüslaugust, törtsust sidrunimahlast ja sojakastmest saab suurepärase katte ahjulõhele. Määri segu kalale ja lase veidi seista, siis pista ahju ja küpseta nagu tavaliselt.