1. Šokolaad

Kakao võib kaitsta närvirakke, mis peavalude põhjuseks on. Siiski on kolmandik migreenijuhtudest šokolaadi põhjustatud. Paljudel inimestel tekib enne peavalu nälg, eriti suureks muutub sel juhul magusaisu. Šokolaadist tuleks siiski sel puhul hoiduda.

2. Juust

Tänu laagerdumisele sisaldab juust ainet, mis paljudel inimestel pea valutama paneb. Mida kauem juust seisnud on, seda rohkem seda ainet seal ka leidub.

3. Alkohol

See, et alkohol järgmisel hommikul pea valutama paneb, ei ole vist kellegi jaoks ime. Küll aga võib ta tekitada ka kohest peavalu, kuna suurendab oluliselt ajusisest verevarustust. Punane vein, õlu, viski ja šampanja on sel alal erilised meistrid.

4. Külm toit

Rohkem kui 90 protsenti migreenikutest on külma toidu suhtes eriti tundlikud. Valusähvatused on enamasti 25-60 sekundit pikad ja ülimalt intensiivsed.

5. Nitritid

Kiirtoidud nagu hot dogid või vorstipitsad sisaldavad kõik nitriteid, mis peavalusid tekitavad. Neid lisatakse toidule, et see kauem säiliks ja parem välja näeks. Neid leidub nii vorstides kui ka sinkides.

6. Tanniinid

Tee, punased õunad või pirnid, õunamahl ja -siider ning punane vein — need kõik sisaldavad tanniine. See on see aine, mis suhu “kuiva tunde” tekitab.

7. Sulfaadid

Mõni inimene on sulfaatide suhtes eriti tundlik ja ei saa seega üldse kuivatatud puuvilju süüa. Samuti tekitavad need migreenikutele tõsiseid peavalusid.

8. Säilitusained

Mida puhtam toit, seda parem. Säilitusained nagu pärmiekstrakt, MSG, HVP ja HPP võivad pea talumatult valutama panna.

9. Puu- ja juurviljad

Isegi kui neid peetakse tervislikuks valikuks, võivad puu- ja juurviljad peavalu tekitada. Puuviljad nagu papaia, ploom, banaan ja avokaado võivad olla süüdi selles, miks sa teki üle pea tõmmata tahad ja kodust hea meelega ei väljuks. Samuti kuuluvad sellesse gruppi ka sibul, toores küüslauk ja oad.

10. Sai

Väldi valge saia söömist. Siia alla kuuluvad ka kõik koogikesed ja isegi pitsa! Kui tahad, et pea ei valutaks, siis eelista tumedat leiba.

Allikas: Trending post