4. Magusaisu võib viidata rasva puudusele või valedele rasvadele menüüs. Et mitte liialdada loomsete rasvadega, piirdu vaid 1-2 portsjoni piima ja/või lihatootega päevas, püüa iga päev süüa midagi taimseid rasvu sisaldavatest toiduainetest nagu avokaado, pähklid, seemned. Kasuta korra päevas köögiviljatoidus tl oliiviõli. Kasuta hapukoort, majoneesi, kohvikoort harva ja väikeses koguses.
5. Soola tarbimine. Liigne soola söömine tekitab mh magusaisu, sest ka maitsed vajavad tasakaalustamist. Jälgi, et igas päevas oleks midagi kõikidest maitsetest — natuke haput (sidrun, astelpaju, jõhvikas), mõru (sinep, mädarõigas, redis, rukkileib), magus (puuviljad, teravili), soolakat (tervislikemad selles osas on ehk hapendatud toidud).
6. Januks joo alati vett, loobu mahlast, siidrist ja karastusjookidest.
7.Vähe toiteväärtuslikku magust saab asendada parema variandiga: tooršokolaad, viigimari, dattel, tükk halvaad, veidi kuivatatud puuvilju ja pähkleid, avokaadokreem toorkakaoga, ahjus küpsetatud puuviljad vanillikastmega jmt. Söö oma tervislikku magusat aeglaselt ja tundega. Kui pähkel ja viigimari ei ahvatle, võta väike tükk tõelist desserti ja naudi hetke.
8. Mõõdukas sport aitab tasakaalustada veresuhkrut.
Kui eelpool antud soovitused on täidetud ja kolme kuu jooksul midagi paremaks ei lähe, võib proovida lisandina mikrotoitaineid, mis osalevad süsivesikute ainevahetuses. Kroomi on vaja insuliini rakku viimiseks, et rakk saaks glükoosi energia tootmiseks kasutada. Mangaan aitab transportida ja metaboliseerida glükoosi. Mangaani puudus võib vähendada insuliini produktsiooni. Tsink parandab meelte tundlikkust, mis tähendab, et vajatakse vähem intensiivseid maitseid, sh. rasva ja suhkrut. Magneesiumi puudust seostatakse otseselt šokolaadi isuga, sest magneesium mõjutab meie võimet lõõgastuda ja emotsionaalset käitumist. B2 vitamiini vajab maks, et toidusuhkruid glükogeenina talletada ning vabastada energiat rasvadest ja valkudest. Kuna suhkur ammendab organismi B3 vitamiini varud, siis on suurenenud ka vajadus selle vitamiini järele. B vitamiinid toimivad meeskonnana, seetõttu on mõistlik võtta neid kompleksina. Parem on enne purgi haaramist toitumisspetsialistilt nõu küsida, et probleemi olemusest aru saada ning tegutsemisele õige suund anda.