Kuidas aga jõuda sellisesse punkti, kus ootamatu söögipidu või plaaniväline hamburger või kringel ei rikuks kõike seda, mille nimel oleme pingutanud? Veel parem, kuidas seda teha nii, et sellel ei oleks üldse mitte mingit mõju?

Toitumine ja 10000 korduse reegel

Kas oled kuulnud kunagi 10000 korduse reeglist? Kui pole, siis see on reegel, mis on väga laialdaselt kasutusel spordis. Ja seda reeglit saab tegelikult üle kanda paljudele asjadele meie elus.

Lühidalt tähendab see seda, et kui sa tahad milleski väga-väga heaks saada ja omandada mõnda liigutust-oskust filigraansel tasemel, peaksid seda vähemalt 10000 korda harjutama. Olgu tegemist siis viskeliigutusega korvpallis või pealelöögiga jalgpallis.

Kuidas toitumine siia puutub?

Olen oma koolitustel ikka toonud sisse 10000 korduse reegli ka seoses toitumisega. Nimelt usun ma siiralt, et toitumise juures loeb vaid üks asi — õiged ja tervislikud valikud peavad suures plaanis peale jääma.

Kui sul on ära kasutada 10000 toidukorda ning suudad nendest 9500 toidukorda teha häid toiduvalikuid, ei oma need 500 “kehvemat” toidukorda mingit tähtsust. Sinu keha ei hakka neid kohe sulle rasvavarudesse transportima. Ta ei pane neid tähelegi.

Kui see on aga kaldu pigem rämpsu söömise poole, võtab tõesti iga söödud kringliamps koha sisse sinu puusadele või kõhule.

Kehale loeb üleüldine heade ja halbade toiduvalikute suhe.

Keskendu elustiili muutusele

Kuigi paberi peal võib see 9500/500 suhe tunduda lihtne (500 tundub ju nii suur number), siis tegelikkuses on see saavutatav vaid läbi elustiili ja mõttemalli muutuse.

Ainult nii tagad elukestva edu. Vastasel juhul on tegemist pelgalt ajutise lahendusega ja sinu mõnekuuline kaalu langetamise projekt lendab alati kolisedes alguspunkti tagasi.

Elustiili muutus on see, mis annab sulle signaali, et kõiki silma all olevaid burgereid ja pitsasid ei pea ära sööma.

Elustiili muutus on see, mis ajab sind vahest ka diivanilt püsti või suunab auto asemel kasutama jalgaratast.

Ja hamburgerid ning pitsad on “okei”, aga ka nendeks on oma aeg ja koht.

Allikas: Fitlap blogi