Müüt või mitte? Pruuniks tõmbunud banaanid tuleks prügisse visata, sest need ei kõlba süüa

 (11)
Müüt või mitte? Pruuniks tõmbunud banaanid tuleks prügisse visata, sest need ei kõlba süüa
Foto: Pexels

Enamik meist kipuvad pruuniks tõmbunud banaane minema viskama, arvates, et need ei ole enam värsked ega sobi söömiseks. Ja kuigi need ei pruugi just kõige isuäratavamad välja näha, on nad su tervisele äärmiselt kasulikud.

1. See aitab hoida ära või lükata edasi rakkude kahjustusi

Küps banaan on antioksüdantide rikas, mis aitab hoida ära või lükata edasi rakkude kahjustusi. See omakorda vähendab haigestumise riski ja tugevdab immuunsüsteemi.

2. Seedimine on parem

Küpsemaks muutudes on banaanid paremini seeditavad.

3. See võib aidata võidelda vähiga

Kui banaan muutub liiga küpseks, läheb selle koor mitu tooni tumedamaks ja need tumedad laigukesed toodavad ainet, mis võib tappa vähirakke.

4. See leevendab kõrvetisi

Portaali sun-gazing.com andmetel töötab küps banaan happesuse vähendajana. Banaani pehme tekstuur katab kõhuseinad ja kaitseb seda kahjulike hapete ja ärrituse eest.

5. See on hea ka südame-veresoonkonna tervisele

Banaanid on kaaliumirikkad, aidates sul hoida kolesterooli taseme kontrolli all. Banaanides sisalduvad kiudained võivad vähendada südamehaiguste arenemise riski ning raud ja vask on vajalikud sinu verele.

Seotud lood:

Seega, järgmine kord, kui banaanid pruuniks tõmbuvad, ära viska neid minema.

Allikas: Indiatoday