1. Kiire start
Puhasta keha suhkrust: Loobu kõikidest süsivesikutest suhkru ja tärklise näol. Kehtib ka puuviljade kohta, mis sisaldavad puuviljasuhkrut ning tärklist sisaldavaid juurvilju. Selle kiire stardiga võid lahti saada mitmestki ülekilost.
Söö: Liha, kala ja linnuliha, praetud korralikus võis (mitte margariinis). Sinna kõrvale vali aedviljad, mis kasvavad mulla peal nagu lillkapsas, brokoli, tomat ja spargelkapsas. Söö meelsasti koorekastme, bearnais kastme, hollandi kastme või küüslauguvõiga.
Mõtle sellele, et : Keha vajab harjumiseks aega. Esimesel nädalal ilma süsivesikuteta võid tunda end väsinuna, närvilisena või on raskusi keskendumisega. Süües vähem süsivesikuid vabaneb keha kogunenud vedelikust. Joo palju vett ning jälgi, et saaksid ka soola, segades näiteks sooja vette puljongit. Nädala pärast tunned end palju värskemana.

2. Mõõda oma edusamme
Katseta: Kõik oleme süsivesikute osas erineva tundlikusega. Lõpeta kas süsivesikute söömine täielikult või tarbi aeglaseid süsivesikuid, kõige soovitavamalt aedviljadena. Katseta, kuni leiad hulga, mis sobib just sulle. Kui tarbid vähem süsivesikud, võid jätkata kaalulangust 0,5-1 kilo nädalas. Mõõda oma edusamme mõõdulindiga, kaal võib tekitada segadust. Lase sel võtta aega.
Söö: Nii palju rasva ja valku kui soovid, kuid lõpeta söömine, kui tunned, et kõht on täis. Joo korralikult vett.
Mõtle sellele, et: Paljudes toodetes on suhkrut ja tärklist. Loo hoolikast toodete sisaldust ning vaata, et ei tarbi varjatud süsivesikuid. Lihtsam viis oma toitumist kontrollida on süüa enda valmistatud toitu.

3. Saavuta oma ideaalkaal
Leia oma viis: Keha jääb seisma kaalus, mis on tema jaoks ideaalne ning nii kaua kui sööd täiskõhutunde tekkimiseni ei jää alakaaluliseks. Kui treenid, suudab keha rohkemate süsivesikutega hakkama saada. Kui oled saavutanud soovkaalu, katseta süsivesikute tarbimist, kuid väldi suhkrut ja tärklist nii kaua kui võimalik.
Söö: Täpselt nii nagu varem. Kui soovid nö aeglaseid süsivesikuid, vali kaunviljad riisi, pasta ja kartuli asemel.
Mõtle sellele, et: Mida rangemalt jälgid oma söömist tööpäevadel, seda vähem mõjutavad kõrvalekalded sind pidulikematel üritustel. Kui tarbid alkoholi, eelista kuiva valget või punast veini. Väldi magusaid jooke ja õlut.

Allikas: Ajakiri ToppHälsa