Soolestiku tervise eest hoolitsemiseks on mitmeid erinevaid viise:

Esiteks, joo kohe peale ärkamist vett

Selle asemel, et hommikul esimese asjana kätt nutitelefoni poole sirutada, haara hoopis klaas vett. Pigista vette laimi või lisa sinna veidi himaalaja soola — nii saad kätte keha arenguks vajalikud vitamiinid ja mineraalid. Eelista külmale toasooja vett, sest see on seedimisele parem.

Teiseks, tarbi probiootikume

Eesmärgipäraselt tarbitud probiootilised toidulisandid aitavad erinevate kõhu- ja seedeprobleemide vastu. Probiootikume soovitatakse võtta pool tundi enne söömist, seega kohe hommikul lisandit tühjale kõhule võttes tagad selle optimaalse efektiivsuse.

Kolmandaks, maanda stressi

Soolestik ja aju on väga tihedalt seotud. Stress mõjub halvasti ka meie soolestiku tervisele — närvikõdi tunneme põhjusega alati kõhus!

Praktiseeri midagi, mis aitab sul end maandada. Olgu selleks meditatsioon, jooga, päeviku täitmine, jooksmine või lugemine. Hea viis stressi vastu võitlemiseks on hommikuti päeva planeerimine, see aitab sul seada reaalseid ootusi ja vähendada ärevust.

Neljandaks, söö rohkelt kiudaineid

Enamik ameeriklasi ei söö päeval piisavalt kiudaineid, kuigi neeed vastutavad normaalse veresuhkru taseme eest, loovad täiskõhutunde ja aitavad kaasa seedimisele. Seitsme kuni kümne grammi kiudainete lisamine hommikusöögile peaks olema meie prioriteet.

Kokkuvõtteks

Nii mõnedki tegevused käivad meile hommikul vastukarva, aga oma soolestiku eest hoolitsemine peaks saama meie uueks normiks. Piisab ainult nelja lihtsa sammu järgimisest, et tagada parem tervis, tuju ja energiatase.

Allikas: MindBodyGreen