Need on toidujäänused, mida inimesed ära viskavad, kuid mis on tegelikult täiesti söödavad

 (5)
Need on toidujäänused, mida inimesed ära viskavad, kuid mis on tegelikult täiesti söödavad
Foto: Lesly Juarez/Unsplash

Kui paljud meist on mõelnud, et muna- või apelsinikoorte ära viskamise asemel saaks neid süüa või kasutada neid mõne söögi valmistamiseks? Ilmselt ei ole selline mõte su peast isegi läbi käinud. Ei ole hullu, nüüd saad teada, kuidas selliseid jäätmeid kasutada

Kanakondid

Paljud inimesed kasutavad puljongi valmistamiseks valmis puljongkuubikut, mis on tegelikult halb, sest see sisaldab palju kahjulikke aineid. Selle asemel võiks puljongi valmistamiseks kasutada kanakonte.

Brokkoli ja lillkapsa varred ning lehed

Need on täiesti söödavad! Oled sa neid üldse kunagi proovinud?

Apelsinikoor

Uuringud näitavad, et apelsinikoor sisaldab kolm korda rohkem C-vitamiini kui apelsin ise. Koor tundub küll alguses kibeda ja võõra maitsega, aga kuna see on niivõrd vitamiinirikas, tasuks ennast harjutada vaikselt seda sööma.

Munakoored

Munakoor sisaldub palju kaltsiumit, kuid seda ei tohi niisama süüa. Eksperdid soovitavad sellest teha munakoore pulbrit, kuid ära proovi seda enne, kui oled piisavalt palju uurinud, kuidas seda õigesti valmistada.

Kiivi koor

Paljud inimesed ei tea seda, aga kiivi koor on ka täiesti söödav ja see isegi ei maitse eriti halvasti ning on rikastatud heade vitamiinidega.

Sellerilehed

Seotud lood:

Jälle üks suurepärane koostisosa, mille inimesed südametult ära viskavad. Lisa seda oma salatisse või suppi, see on söödav.

Porgandi- ja kartulikoored

Lihtsalt pese need korralikult puhtaks ja sa võid vabalt süüa kartulit ja porgandit koos koorega nii keedetud, aurutatud kui ka praetud kujul. Koored sisaldavad väga palju vitamiine.

Allikas: Daily Mail

Inglite aeg