1. Toit oleks puhas

Puhta toidu all peab Anni silmas seda, et toit, mis tema toidulauale jõuab, oleks mitmekülgselt kvaliteetne — et see oleks säilitusainete vaba, et loomade ja lindude kasvu ei stimuleeritaks kasvuhormoonidega ja tema lauale ei jõuaks toidu kaudu ravimijääke. ”Eriti oluline on praegusel ajal antibiootikumide resistentsus ning mul on hea meel kui tootjad astuvad sammukese seadustest veel edasi ning kommunikeerivad ka lõppttarbijale tootepakendil, et seda konkreetset kana ei ole tema eluaja jooksul ravitud antibiootikumidega.”

“Päev-päevalt on minu jaoks üha olulisem see, et toit oleks puhas ja säilitusainetevaba. Toidu puhtus ja värskus said minu jaoks eriti oluliseks just lapse sünni järel. Pärast seda mõtlesin sellele veelgi rohkem. See on tegelikult naljakas, et iseennast justkui ei osanud varasemalt nii tähtsaks pidada, et mõista kui olulist rolli mängib puhas toit,” selgitas Anni Rahula, kelle peres kasvab peagi kaheaastaseks saav tütar Rubi.

2. Võimalusel eelista kodumaist tootjat

Mida aasta edasi, seda enam hindab Anni ka kodumaiseid tootjaid. Paljuski on seda mõjutanud ka elukoha vahetus.

“Kuna elan ise maal, siis näen iga päev, kuidas maainimesed rapsivad ja igapäevaselt vaeva näevad. Pärast seda ei tõuse käsi enam välismaalt sisse toodud toiduaineid ostma. Vähim, mis me teha saame, on oma ostuvalikutega nende tööd toetada,” avaldas Anni, kelle sõnul on esimene ja teine põhimõte omavahel ka lähedalt seotud. Kui tegemist on kodumaise tootjaga, siis võid olla üsna kindel ka selles, et tegu on puhta ja säilitusainevaba tootega.

3. Toidulaud võiks olla mitmekesine ja tervislik

Kahe eelmise punktiga seostub ka see, et toidulaud võiks olla mitmekesine ja tervislik. Õnneks on see põhimõte kogu perele meeltmööda, ka pisitütar Rubile. “Meie maitse-eelistused ühtivad,” naeris Anni ja lisas: “Tütar on tohutult hea sööja. Ta on üks minu toidukriitikutest, kes ei kritiseeri. Näiteks hiljuti tegin Tai stiilis kanawokki ja seda ta küsis lausa juurde. Lisaks maitseb talle väga ka brokkoli. Mul on selle üle vaid hea meel!”

4. Toit ei teeks olemist raskemaks

Viimasel ajal järgib Anni üha rohkem ka seda, et toit ei teeks olemist raskemaks. Ehk siis, et see oleks lihtsasti seeditav ja kerge koostisega. Eriti hea on seda põhimõtet järgida suvel.

“Mu enda suurteks lemmikuteks on just salatid. Paned salatimaterjalile juurde kala või kana ja ongi väga mõnus toidukord valmis. Viimasel ajal olen püüdnud järgida ka seda põhimõtet, et ei söö näiteks kartulit ja liha koos, vaid panen sinna kõrvale hoopis salatit. Ka nii on hiljem märksa kergem olla,” kirjeldas ta lõpetuseks.