Neli suurepärast põhjust, miks toidulauale rohkem peeti lisada


Maarja hapukapsasalt ahjupeediga
Maarja hapukapsasalat ahjupeedigaFoto: Angeelia Maasik, Ajakirjade Kirjastus

Koka talu perenaise Lii Tohti hinnangul on tänavu hea peediaasta ning see on juba üks hea põhjus, miks edaspidi rohkem peeti süüa. Lisaks on see ka tervisele äärmiselt kasulik.

1. Peet sisaldab palju mineraale — rauda, mangaani, kaaliumi, räni, vaske, magneesiumi, fosforit, kaltsiumi, tsinki) — ja vitamiine — C-vitamiini, B9-, B3- ja A-vitamiini), foolhapet ning valke.

2. Peet sisaldab vähe kaloreid (100 grammi kohta kuni 50 kcal) ja rohkesti suhkruid (10-12%), peamiselt sahharoosi.

3. Puhastab organismi ja tugevdab immuunsüsteemi.

4. Parandab maksa ainevahetust.

5. Tugevdab südant ja alandab kõrget vererõhku.

Loe peetide ja nende kasvatamise kohta rohkem ajakirjast Minu Aed.

Inglite aeg