Newcastle Ülikooli töörühma eesmärk oli uurida, kas rohelise tee kaitsvad omadused (mida on eelnevalt näidatud joogi seedimata, värskelt tõmmatalastud kujul) on aktiivsed ka siis, kui tee on juba seeditud, vahendavad ERR Teadusuudised.

Seedimine on elutähtis protsess, mille käigus varustatakse organismi eluks vajalike toitainetega. Kuigi suhupistetav toit võib sisaldada tervisele kasulikke aineid, ei saa me sellest veel otseselt järeldada, et need ühendid keha poolt ka omastatakse.

Töö käigus leiti, et rohelise tee seedimisel soolestiku ensüümide poolt tekivad kemikaalid, mis on Alzheimeri tõve vastu tegelikult veelgi efektiivsemad kui seedimata kujul. Seedimise käigus tekkivatel ühenditel on vähivastased omadused, aeglustades oluliselt kasvajarakkude arengut.